Home » Авторски страници, българи зад граница

24 май в Българския център във Вашингтон, окръг Колумбия

2016.05.25 Няма коментари
Spread the love

Както всяка година, Българският образователен и културен център “Св. Климент Охридски” в град Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, спази традицията и събра над 150 души за отбелязването на 24 май – Деня на българската просвета и култура.

eurochicago20160523_040

За празника допринесоха както най-малките възпитаници на детската градина към центъра, така и учениците от по-горните класове. С помощта на преподаватели и родители, всички присъстващи успяха да се насладят на красотата и богатството на българския език и култура, пресъздадени в стихове, разкази и песни.

За страхотното настроение допринесоха и школите по театрално и танцово изкуство към центъра. Децата показаха завидни умения в традиционните хора и ръченици, а малките актьори демонстрираха майсторско владеене на сценичната реч и на езика на тялото.

eurochicago20160523_041

Вече над 14 години Българският образователен и културен център “Св. Климент Охридски” не само пази, но и популяризира българското в столицата на САЩ. Всяка събота неговите възпитаници от всички възрасти и различни националности се събират, за да се докоснат поне за малко до магията, завещана от Светите братя Кирил и Методий!

Вижте видео от тържеството  ТУК

.

БОКЦ “Св. Климент Охридски” – Вашингтон, Колумбия

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.