Home » Авторски страници, българи зад граница

Поредна манифестация в Чикаго за 24 май организира Малко българско училище

2016.05.26 Няма коментари
Spread the love

BG_V_8-jpg

ПОРЕДНА МАНИФЕСТАЦИЯ ЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА ОРГАНИЗИРА МАЛКО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ЧИКАГО. 24 МАЙ ПАК БЕ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ ЗА УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ.

DSC_0328

Празничната манифестация за 24 май вече за четвърта поредна година събра ученици, учители, родители и съмишленици на Малко българско училище в Чикаго. Манифестацията и прекрасният концерт след нея бяха начинът да почетем тази специална дата в българския празничен календар – 24 май. Смело мога да заявя, че благодарение на тази наша четиригодишна традиция няма дете от училището, което да не знае какъв празник е, кои са Светите братя Кирил и Методий, и какво са направили за нас.

BG-6

Усилията на хореографи, учители, родители, доброволци и най-вече на децата, превърнаха училищния концерт в празник на духа! С феерия от цветове, музика, движения, те пресъздадоха копнежа по настъпващото лято и така чаканата ваканция.

BG_21

Фолклорните изпълнения на учениците показаха, че те не просто учат народни танци, а че във вените им тече българска кръв.

BG_7

Друг акцент в програмата – вокалната група и хорът към училището са поредното доказателство, че българските деца имат много таланти и пеенето определено е един от тях.

BG_8

Хорът с ръководители Зоя Минкова и Даниела Смит е една от последните успешни инициативи в училището. Екипът на Малко българско училище вече се е фокусирал върху задачите за предстоящата учебна година, а именно откриване на нов филиал в друг щат, изработване на учебни помагала, съобразени с особеностите на българчетата в чужбина, използване в обучението на повече мултимедийни уроци, изработване на по-флексабилен график на учебните занятия за удобство на родителите и децата.

BG_19

Докато всичко това стане факт обаче, ни предстои едно слънчево и вълнуващо лято!

 

Велина Драмска,

Малко българско училище

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.