Home » Авторски страници, политика

Две трети от европейците са за въвеждането на Базов доход

2016.05.26 Няма коментари
Spread the love

Вижте какво мислят европейците за Базовия доход. Статията е на немски и може да бъде преведена автоматично на лош български през Гугъл транслейтър. Но от Шпигел Онлайн все пак са се постарали да създадат обширна статия за резултатите от допитване сред 10 000 европейски граждани относно тяхното желание за въвеждане на безусловен ‪#‎Базов_доход‬ в ЕС.

d

Основният извод е, че за разлика от „богатите“ швейцарци, които и сега са достатъчно „щастливи“, позакъсалите напоследък европейци търсят нови решения за своя живот – 64% от анкетираните са ЗА въвеждането на тази справедлива мярка за достоен живот.

Анкетата за базовия доход е част от проучване, основано на базата на 10 000 интервюта, проведени през април т.г. на 21 езика в 28 европейски страни. Резултатите от това проучване са представени на конференция в Цюрих на 4 май.

daliaresearch.com/two-thirds-of-europeans-for-basic-income

Времето за истинска смяна на системата дойде!
Можете да се присъедините и кандидатирате тук: www.budd.bg/candidates/

 

Георги Неделчев,

Български съюз за директна демокрация

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.