Home » Авторски страници, литература

Ивайло Диманов откри Бермудския двуъгълник

2016.03.02 Няма коментари
Spread the love

Ивайло Диманов ще представи тази неделя в София в новата си стихосбирка “Бермудският двуъгълник”

.

Dimanov002 След успешно турне из Европа, поетът Ивайло Диманов, който е добре познат сред почитателите на поезията в Чикаго, се завърна в България с невероятно откритие от мястото на събитието. Оказва се, че прочутият Бермудски триъгълник всъщност е двуъгълник и не е страшилище за пилоти и мореплаватели, а изящен сборник с морска поезия.

Ивайло Диманов представи новата си стихосбирка “Бермудският двуъгълник” най-напред в Париж и Лондон, а сега и в София. “Бермудският двуъгълник” е своеобразна Библия на поетическия маринизъм. Хемингуей бе казал някога, че всяко кътче далеч от морето е скучна провинция, затова тази книга е своеобразен билет за виртуално пътешествие към полуостров Касандра, Созопол, Венеция, Чикаго… “Бермудският двуъгълник” е онова съкровено кътче в душата, което пазим за своето любимо море или океан. Или онзи планински поток в някое затънтено балканско селце, където са изтекли дните на детството ни…

Казват, че когато “Титаник” потъва, един от моряците пише сонет на любимата, а оркестърът свири “По-близо до теб, Господи!“.

Чуйте ги, докато корабът все още не е потънал.

Премиерата на новото луксозно издание „Бермудският двуъгълник” на ИК “Клепсидра” е на 6 март (неделя) от 18 ч. в Студио 5 на НДК.

Очаквайте след два месеца новата книга и в САЩ.

Dimanov001

На снимката: Бардът на сцената в Чикаго

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.