Home » Авторски страници, българи зад граница

Напрежението в Босилеград продължава

2016.02.09 Няма коментари
Spread the love

Кобос

9.02.2015 г., Босилеград, Р. Сърбия. Напрежението в Босилеград продължава. И тази сутрин в Босилеград пристигна един автобус полиция от вътрешността, която се изправи пред портата на бившият шивашки завод „КОБОС“, който работеше в състава на компания „ЮМКО“ от Враня. Вчера представителите на „ЮМКО“ са влезли в „КОБОС“ с цел приемане на нови работници и провеждане на подготвителни работи за организиране на производството за чужд партньор и инвеститор. Кметът Владимир Захариев и неговите привърженици не разрешават приватизацията на „КОБОС“ и още вчера се заканиха, че ще блокират завода. Безработицата в Босилеград е такава, че който контролира завода, той ще контролира и местната власт.

Кобос 2

Кметът Захариев днес не се появи. Имаше съвсем рехаво присъствие от представители на общината и бивши работници в завода.

Хората в Босилеград се опасяват, че нарочно създаденото напрежение и неясната ситуация може да разгони проявилите интерес външни инвеститори и Босилеград отново да остане без обещаните 250 нови работни места.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.