Home » Авторски страници, българи зад граница

Премиера в Чикаго на “Наказани таланти” на Илия Консулов

2016.02.29 Няма коментари
Spread the love

Премиерата на книгата на Илия Консулов „Наказани таланти” ще се състои на 13 март т.г. от 1:00 pm в православния храм „Св. Иван Рилски” в Чикаго. Съставителят и редактор на книгата Райна Недялкова-Качулкова, чийто текст е поместен по-долу, отправя искрена покана към всички желаещи да се срещнат с поета Илия Консулов при представянето на неговата биографична книга, да дойдат на 13 март в залата при храма “Св. Иван Рилски”.

korica

“Наказани таланти” – книга за един живот или историята на една епоха

Излезе от печат биографичната книга на Илия Консулов „Наказани таланти”. Тази книга, както и цялостното творчество на Илия Консулов, е отражение на неговия живот. Там е заложената тънката нишка на истината, която винаги е успявала да се съхрани в паметта на хората. Там е заложена мъдростта, онази съвсем обикновена, истинска мъдрост, без натруфени и напарфюмирани думи, простичката, ежедневна мъдрост, извлечена от чувствителното сърце на поета, преминала през буреносните облаци на спомените, за да ни донесе посланието и куража „Да верваме в доброто и във Бога”.

Поемайки своя житейски път на 6 юни 1933 г. от село Величково, Пазарджишко, през бурните младежки години в Пазарджик, перипетиите на емигрантството, далеч от семейството и Родината си, Илия Консулов достига до оня връх в своя живот, където спокойно може да си позволи да каже: „…и от нищо не ми пука”.

Тази книга не е просто повествование с биографични бележки. Това е разказ, който докосва сърцето на читателя със своята искреност и непринуденост, и го провокира да потърси своята истина, да заеме своя позиция. Защото всеки има своята истина, но в крайна сметка истината е една – тази, която чувстваме със сърцето си.

С пожелание за успех на книгата на Илия Консулов „Наказани таланти” и нови творчески вдъхновения на автора. А защо заглавието е „Наказани таланти”? – отговорът е в самата книга. На добър час!

 

Райна Недялкова-Качулкова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.