2024-05-06

38 thoughts on “Сняг и мрънкане на парцали…

  1. * простете за крайния език, Мариана, но това е начина, по който се комуникира с индивиди от подобно род.
    В противен случай или не те разбират или бъркат учтивостта със слабост. 🙂

  2. Ако се притеснявате, че автора живее в САЩ, съответно няма право да ви съди, тогава нека аз като един горд български патриот, живеещ тук да ви го кажа – ВИЕ СТЕ ЖАЛКИ МРЪНКАЛНИЦИ и нищо не става от вас.
    Срам и позор за думата „българин“. Жалко подобие на хора, биологичен отпадък.

    Както писах по-горе пътищата се чистят перфектно, проблема сте вие с вашите таралясници и гуми от по 20лв парчето.

    Решението е много просто – като започне зимния сезон, освен снегорините, полицията масово започва да спира колите за проверка на зимни гуми.
    На нарушителите им се отнема книжката за няколко месеца, колкото да приключи зимата. И солена глоба (защото това реално е потенциален убиец).

    Бас хващам на колкото поискате, че тогава никой няма да мрънка за заснежен път, защото мрънкалниците просто ще са без книжки.
    А броя на катастрофите и убийствата на пътя ще се намали драстично.

  3. Драги Милене, нямах предвид точно вас, не и като най-фрапантния пример във всеки случай. Или теб, ако така предпочиташ – веднага да минаваш на ти с непознатите. Но понеже сам си се разпознал в нещо, което написах по принцип (понеже много обидни квалификации видях в коментарите под тази публикация), ще си позволя да ти кажа още, че малко възпитание не вреди.

  4. А Мариана, втория ти коментар изобщо няма да го и разсъждавам, адски лишен е от всякакъв смисъл 🙂 🙂 🙂 Бъди здрава!

  5. Мариана, ако евентуално мен визираш, че обиждам някой, който не познавам, не си права!!! Аз първи се почувствах обиден от подобна статия, че само се мрънкало тук. На никой етикети не поставям, но и нека автора се замисля по-дълбоко и да знае, че тази статия ще се чете от хиляди хора и той самия няма право да поставя всички под общия си ограничен знаменател – „мрънкалници“. Дали някой е готов да го чете, или не, няма значение, но той първи си позволява това, за което ти молиш!!! Нито го заслужавам, нито го нападам, или обиждам, той си позволи това първи!!!! В това няма спор. И както казах, монетата има две страни, но не само за становища, но и за отношение – кой е казал, че само той ще лепи етикети и ще обижда!?!?!?!? Аз мога същото!!!!

  6. Да, в България има страшен дефицит на справедливост, твърде много беззакония и злоупотреби, това всички го знаем. Но да се обижда заради всички тези неща един българин в САЩ (който ще си позволя да кажа, прави каквото може за своята родина, без да се хвали с това или да го афишира), само защото е споделил свои впечатления от живота си в САЩ и е направил някакви сравнения, няма никакъв резон. Тази ярост от тоталната липса на справедливост в България, това неудовлетворение, не бива да се излива в неподходящи посоки.

  7. Когато няма сигурност и справедливост, усещането у хората за неудовлетворение расте. Поради отказа на политиците да свършат работата си, неудовлетворението прераства в гняв а доверието в институциите се изпарява. Тази безпомощност поражда тези оплаквания итрябва да ти кажа, че хората са прави. При вас може да не чистят снега, ама като се разбере, че някой е престъпник и влиза в зандана или става беглец. А тук става депутат.

  8. Всеки е свободен да не вярва, че светът е по-сложен и може да съдържа всякакви примери, но моля читателите да се въздържат от лични нападки и от гръмко лепене на етикети. Не само защото обидите не са аргументи. А и защото гръмки етикети могат да се лепят по адрес на хора, които изобщо не заслужават това. Не обиждайте хора, които не познавате, само защото са написали или казали нещо, което не сте били готови да чуете.

  9. Монетата има две страни винаги! Като цяло статията ми хареса, много вярно е, че се преекспонира и под мухата слон се търси спрямо тази тема. Аз за Оклахома и Колорадо не знам, но знам, че от както се помня, падне ли повечко сняг в БГ – еми има си проблеми с пътната обстановка, природа е все пак, нормално е. Истерията в тоя ред на мисли е неоснователна, пресилена е. Но защо се стига до истерия е по-важния въпрос??? Защо се стига до мрънкането вече за какво ли не!?!? „Уважамия“ автор на статията, като не е мрънкалник, моля нека се върне да живее в БГ…… да си припомни всички неуредици във всяка една сфера на социално-икономическите полета в „мрънкалницата“ България. Не дай си Боже влезе в БГ болница и да не е „някой специален“, а обикновен гражданин……. да си припомни мизерията и смачкването, на които го подлага самия държавен апарат в която и да е сфера на държавните услуги – там където трябва да се чувстваш защитен от държавата, на която плащаш данъците си. Или е по-лесно да се избяга, да те няма тук и да си приказваш от Колорадо колко не си мрънкалник и колко си голям!?!?!? То такава статия един избягал е лесно да напише. Бягаш и после критикуваш, спасяваш се, понеже тука ти е трудно и после критикуваш…….Да, пак казвам, природа е, неоправдана е тази истерия, но вече май тук обществото е болно и мрънка за какво ли не…… но дали щеше да мрънка, ако само това беше проблем в нашата мила „мрънкалница“ (Родина). Проблемът е адски многопластов, просто това е пореден повод да се мрънка – то лошото е, че само се мрънка (забравяме за снега, общо говоря). И „чудесно“ заключение – Държавата се градяла на личности, не на мрънкалници (това го знае всяко дете)…. та да питам автора: Къде си ти, бе личност??? Къде си??? …. в Колорадо, то стана ясно…. хайде приятен живот и си трай и мисли по-дълбоко, преди да започнеш плоска статия!!!!!!!

  10. Ми то и едно време бай Тошо ги чистеше….. ама ако има свободен ресурс,демек на 2 седмици един път и се разчиташе на пролетното снеготопене.
    Та точно тогава имаше и един режим на тока който повечето от вас не помнят,но тогава никой не мрънкаше и всички тогава бяха диви и щастливи.

  11. Naj-golemite gluposti deto bqh chel prez poslednite godini. Emi dai togava nashte pari OPREDELENI za SNEGOPOCHISTVANE da ne se izrazhodvat, a da idat v djoba na GERB. Prost narod..

  12. Ако съм на Бойко на мястото, такава проверка ще спретна за зимни гуми и освен за грайфер, ще искам да се проверяват и за ДОТ! Мога да се хвана на бас, че 70% от гумите няма да са изрядни! Бях чел някаква статистика, че лятото в София, ако завали дъжд стават над 150 леки катастрофи. За какво говори това?
    Ако имате добри зимни гуми няма какво да ви плаши, всичко останало е криворазбрана демокрация!!!!

  13. А иначе пътищата са буквално излизани – за пръв път от последните години се чисти толкова добре. Кола с нормални зимни гуми си върви преспокойно и по магистрала и извънградско и в града.

  14. Поредната глупост сътворена от един безмозъчен автор.Не може да напишеш такава простотия и да се наречеш Българин!И като толкова много се прави на ЛИЧНОСТ този автор защо не си е в България а стои в Америка?

  15. Най-после един нормален човек, че се наслушах на глупости.
    Разни идиотчета, дето нямат 2лв да се обръснат, ама тръгнали с коли. И си купили гуми втора ръка за по 20лв парчето, съответно при най-малката локвичка поднасят и ако има кола отсреща – пребиват хората.

    Е това е проблема на пътя – а не Лилияна Павлова.
    И докато нормалните хора ги псуват тях, те се правят на ударени и прехвърлят вината на политиците, че не им изчистили локвичката, та да могат да карат зимата с гуми на пет сезона.

    Пълни кретени, ако бяхме нормална държава, такива трябваше да се спират от движение и да им се отнемат книжките до края на зимата.

  16. Безумна статия, подкрепям напълно Мирослав

  17. Какви глупости си написал,човече?!Нахвърлял си един гювеч от безхаберие, протест, укор, назидание поучение… и какво искаш да кажеш? Какъв проблем поставяш и разискваш? Каква е твоята позиция? Призоваваш ни да приемаме идиотиите за даденост и…да не мрънкаме,защото така е и в Америка ли? А кой е казал,че идиотската насрана Америка, със зомбираните си „граждани“ трябва да ми служи за пример? Къде са тези граждани, след като от тях властите изискват и глобяват, а самите власти не изпълняват своите обязаности? С каква цел ми даваш този тъжен пример???? Да си посипя и аз главата с пепел и да не мрънкам? Нахвърлял си тука най-различни лоши практики,като липса на съобразителност при шофьорите в България и т.н и какво искаш да кажеш? Има ли по нормално нещо от това, като данъкоплатец да изискваш парите, с които те сурвакат да бъдат влагани целево и акуратно и да ти правят живота по-приятен, каквато е и идеята на Мирозданието? Какво ти е виновен Капитализмът? Как го разбираш ти – като отсъствие на Държава и ред ли? То лоши примери, като Ловеч и Денвър винаги могат да се дадат, но това ли трябва да гледаме и с това ли да се примиряваме? Приятно ли е малко градче, със спретнати улици, данъци, служби, раздута администрация и пр. да осъмне в първия работен ден от годината с непочистен 25см сняг, хората да си бъхтят краката и да жонглират рисковано между колите по тесните улици, всеки забързан нанякъде?! И да нямаме право и да мрънкаме, щото в Америка било така? При положение, че и техника има, и нагласа има, и служители има и пари има, и 40-50км улична мрежа може да бъде почистена от 10 машини качествено само за 2часа в ранни зори и всички да бъдат доволни?! Какви глупости изобщо си написал?!

  18. изчетох цялата статийка и определено ми допадна, забавна е. Имам само една забележка. София не е България , така, че предполагам енергията е насочена конкретно към мрънкащите софиянци, а ние от малките градове, които не сме виждали снегорин, не ядем доматите с коловете. И ние сме пообиколили света и не само щатите, ами 18 пъти по толкова и ние знаем как живетя швейцарците, какви данъци плащат и какво получават срещу това. Това , че в Колорадо е такава картинка, мен лично не ме вълнува, защото за 15 години живот в Швейцария, научих едно. България е моята родина, България е страната в която искам да пукна и България е родината, която ще се опитвам винаги да запазя от политическите олигофрени, които я разграбват , независимо как.

  19. Sofia asl 750m.
    А ако говорим за оплакване – имаше едно оплакване от американска дама, че на микровълновата не пишело, че не можеш да си сушиш котката в нея… Та за какво говорим. Без да мрънкаш няма подобрение, без да мрънкаш – никога няма да пише, че не можеш да си сушиш котката в микровълновата.

  20. Denver is nicknamed the Mile-High City because its official elevation is exactly one mile (5,280 ft or 1,610 m)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *