Home » Избрано

Вижте това видео от един млад българин! Има надежда…

2015.12.24 Няма коментари
Spread the love

Ето какво е разказал за KarlovoPress.com ученикът от ПГ “Ген. Владимир Заимов” – Сопот Даниел Богдански. Думите му показват, че идва будно младо поколение. Има надежда за България и народа ни!

euch2015122albert24

Казвам се Даниел Богдански, живея в родния си град Карлово. В дванадесети клас съм и обичам да пиша, да разсъждавам и да създавам видеоклипове.

Всъщност, хобито ми е именно заснемане и монтаж на видеоклипове. Преди близо месец една от госпожите в училище ме попита дали искам да участвам в конкурса “Българският път – потенциал, проблеми, перспективи” (конкурс за философско есе). Допадна ми темата и реших да се пробвам.

Седнах една вечер и написах есето на един дъх. Не се затрудних – това са неща, които ми тежат и над които мисля от няколко години насам. На другия ден предадох есето на госпожа Христина Томанова, която ми помогна да го редактирам и която всъщност е виновна да мисля по този начин – тя запали страстта ми към литературата и писането. За което искрено й благодаря! След като завърших официално “творбата” си, отидох на награждаването в София, където бяхме около 40 човека от цяла България.

Нищо не спечелих, даже и не разбрах на кое място съм, само разбрах, че есето ми не е достатъчно “философско”, но за това пък реших, че е достатъчно емоционално и го драматизирах под формата на филм. Реших също и това да не бъде само един филм, а поредица от видеоклипове, целящи да възвърнат българския ни дух. В бъдеще мисля да говоря за фолклор, легенди, хайдути, политика, национални герои – изобщо за всичко българско (добро и лошо), за всичко патриотично, велико и забравено.

Това, което ме подтикна към този проект, се усеща и от казаното в клипа – упадъкът на морала и ценностите, липсата на модел и идеал, простотията и пошлостта. Реших, че е време да се качи нещо смислено в интернет. Нямам претенции да съм създал изчерпателен, професионален или неповторим видеоклип. Не, това е просто един материал, който да те накара да се замислиш и да ти каже нещо стойностно.

.

Вижте и клипа на Даниел Богдански, направен миналата година за конкурса – “Аз Мога Тук и Сега” 2014

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.