Home » политика

Фалшиво съобщение извади ДБГ от властта

2015.12.10 Няма коментари
Spread the love

ДБГ оттегля подкрепата си от правителството. Това е съобщение, изпратено до медиите от името на пресцентъра на Движение “България на гражданите” в 14.50 ч. българско време днес, информира в. “24 часа”. Съобщението е изпратено от електронния адрес [email protected], който съвпада с адреса на ДБГ. По-късно се оказа, че мейлът е фалшив. Ето съдържанието на фалшивия мейл:

„Във връзка с вчерашното гласуване в НС, Изпълнителният съвет на Движение България на Гражданите, реши: ДБГ не може да продължи да крепи Парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи. Считано от днес Народните представители от Движение България на Гражданите считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство. Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация, бихме искали да съобщим, че нито Председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство”.

———————————————————

Изфабрикуваха оставка на Кунева, пише “Стандарт”

Нови нечуван скандал разтърси държавата за секунди. Хакнаха мейла на ДБГ и пуснаха изфабрикувана оставка на Меглена Кунева. Имейлът бе опроверган само 5 минути по-късно.

Скандалът гръмна броени дни след като бе изфабрикувано и фалшиво съобщение от Европейската комисия, че тя иска отстраняването на главния прокурор. “Какви са тези фалшиви демократи, какви са тези атаки, пак ли хората на Радан Кънев клатят държавата” – възмутено коментираха депутати в парламента, шашнати от фалшивата новина.

“ДАНС да се задейства веднага, това е престъпление срещу държавността и е тежко наказуемо деяние” – категорични бяха депутати. В рамките на следващите няколко часа те ще задействат процедурата по сезиране и на прокуратурата.

 

euch20151205a05

Председателят на Движение “България на гражданите” Меглена Кунева официално отрече партията да оттегля подкрепата си за кабинета.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.