Home » любопитно, политика

Може да се хвърлят домати срещу БГ политици, каза съдът

2015.08.04 Няма коментари
Spread the love

Мятането на домати по българските политици е напълно допустима проява на изразяване на определени позиции към дадената дейност на политика. Това се казва в решение на СРС по делото срещу Николай Колев – Босия, който беше изправен на подсъдимата скамейка в петък за това, че хвърля развален зеленчук срещу народните представители, заради незаконната продажба на шофьорски книжки. Така за  едно и също обвинение Босия беше оправдан за трети път.

Николай Колев - Босия, който през всичките години на българския преход остана верен на себе си. Снимка: ПИК

Николай Колев – Босия, който през всичките години на българския преход остана верен на себе си. Снимка: ПИК

Проявите на граждански протест могат да вземат различни форми и тези форми са свързани включително  и със замеряне на яйца, вода, блажна боя, домати, обувки и други подобни, се казва в решението на съдебния състав с председател Николай Василев. От материалите  по делото лъсва и един много съществен факт. За последно, за мятане на домати Босия е бил оправдан в края на май. От тогава до сега той многократно  продължава формата си на протест до онзи ден.

Тогава на входа на НС цъфнала Менда Стоянова и това разлютило ченгетата. За да защитят представителката  на ГЕРБ, те решили да арестуват за пореден път беловласия  мъж. Отвели го в прочулото се с насилие Първо РУП, където лекар измерил кръвното на арестувания. То било 170 на 110, заради което медикът предупредил да не пипат Босия. Въпреки, че показал  оправдателните си присъди за същото деяние, той бил пуснат да си върви едва вечерта.

По време на заседанието  в СГС  стана ясно, че актът за констатиране на дребното хулиганство е разписан от служителката Веселка Шейнова. Установено е, че в документа липсва час на извършване на деянието, което се счита за процесуален пропуск. Учудващо за юристите е защо МВР отиграва  един и същи казус толкова пъти и ангажира голям ресурс, въпреки че краят на упражнението е предизвестен и той не е в полза на вътрешното ведомство. Те са категорични, че реформа в правосъдието не може да има, ако не се реформира и досъдебното  производство. В противен случай отново ще се стигне до ситуацията, в която се повтаряше максимата: “Ние ги хващаме, те ги пускат”. /Frognews.bg/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.