Home » политика

Протестна мрежа: #‎ОСТАВКА‬ на 43-то Народно събрание

2015.07.30 Няма коментари
Spread the love

Протестна мрежа иска разпускане на 43-то ОНС и предизвикване на възможно най-бързо, в рамките на конституционно установения срок, на предсрочни парламентарни избори, като основание за това дават следните негови действия от последните дни:

1. Подмяната на Съдебната реформа и превръщането й в обект на задкулисни договорки.

2. Излъчването на спорни кандидатури за Омбудсман, без да се направи поне опит за допитване до гражданите, чийто защитник трябва да е и избирането на тотално компрометирала се партийна функционерка за такъв, в нарушение на закона.

3. Смехотворния доклад за КТБ, в който прокуратурата не се споменава.

4. Подмяната на волята на народа и ограничаването на Пряката демокрация при обсъждането и гласуването на Референдума.

5. Приемането на т.нар. „пенсионна реформа“ с гласовете на ДПС.

6. Преназначаването на провалилия се управленски екип на БНБ, предхождано от назначаването на предложилия ги зам. министър на финансите в правителствата на Беров и Виденов за неин Гуверньор.

7. Позорната поправка в закона за НСО, която разширява прекомерно кръга на охраняваните за сметка на данъкоплатеца лица.

Този, далеч неизчерпателен списък, както и многобройните предходни решения или липса на такива, по важни за страната въпроси, за които ПМ е реагирала своевременно, доказват все по-убедително, че и това събрание не е “Народно” и не защитава интересите на народа, а тези на окупиралата всички властови позиции Мафия.

Нека никой не забравя, че българските народни представители, институции и управляващи трябва да са заедно с народа си в борбата срещу мафията, а не да и слугуват под благовидни претексти!

Граждани срещу мафията!

30.07.2015 г.

——————————————————————————————————————————————————

* Гл. редактор на Eurochicago.com би желал да добави следното напомняне към изявлението на “Протестна мрежа”:

Театърът с демокрацията у нас (вж.линк) ще съществува и при следващото НС, докато не се въведе изборът чрез жребий – единствената устойчива съпротива срещу олигархията (вж.линк).

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.