2024-04-19

43 thoughts on “ДАБЧ подкрепя исканията за изборни Обществени съвети на българите в чужбина

  1. Тези изказвания на „дежурни българи в казана“, изглежда са от родната територия и близката до нея Гърция, където цари комунизЪма. Не, че и между нас няма провряли се подобни индивиди, но досега не съм ги чувала да се изказват по този начин. Затова си мисля, че е помощ от България, където е на мода да има „контра“ действия на всяко начинание.

  2. Наистина съм стъписана от злобата, която се излива по повод един успех на българите в чужбина – най-сетне тяхната дума да се чува от посолства, консулства и пр. официални представители на България.
    Нали досега всички бяха съгласни, че те нехаят и изобщо не се интересуват от проблемите на общностите в чужбина.
    Пак ли всичко опира до „кой да води бащина дружина“? Макар в момента Временните обществени съвети да не са много популярни (не защото не са рекламирани по всякакви сайтове), нищо не пречи да се изберат в бъдеще съвсем различни хора по места, ако такива избори наистина се състоят.
    Доколкото тълкувам писмото-отговор от ДАБЧ, те само се готвят да направят такова предложение, а евентуални избори съвсем не са гарантирани.

  3. Както всеки, който не е осведомен, първо плюем, после се чудим как да мълчим, че много срам берем. Никой не ги е избирал, затова са и Временни съвети. Събрани са, за да помогнат да стане по-лесно комуникацията с държавата, да се представят проблемите пред държавата, в лицето на Държавната агенция и всеки един депутат, който би се заинтересувал от емигрантите.
    Естествено, много от вас се възмущават как има изборен туризъм и как депутатите не работят изобщо за хората, а за себе си по-скоро и когато идва време да се покаже нагледно кой какво прави и защо го прави, обиждате хората, които работят напълно безвъзмездно и дават времето и опита си, за да работят нещата добре. Крайно време е българите навън да почнат повече да работят, по-малко да говорят и оплюват.
    Съветите са временни, напълно без заплащене и изцяло доброволни. Всеки, подписал писмото, отговаря лично за себе си и не представлява крещящата маса. И никой от нас няма амбиции да става депутат, а да подобри положението на диаспорите и да се премахне изборния туризъм.

  4. Кой и как и кога,на какъв принцип е избирал тези съвети и тези координатори?
    Как е възможно да ме представлява някой ,когото не познавам?
    Какви са заслугите на Валерия Кертикова,определена за координатор в Гърция и която никой не познава-,кой я избрал ,кога и на какъв принцип?
    Ако отново ще се опорочава цялата идея с подобни назначения-то аз не желая,а и цялата ми група от 16280 човека,не желаем да ни представлява никой!В този смисъл заявявам следното:АЗ СЪМ ПРОТИВ ВСЯКАКВИ КОНСУЛТАТИВНИ СЪВЕТИ КЪМ КОНСУЛСТВАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО-ИМАМЕ ГРАЖДАНСКИТЕ И КОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ПРАВА И СМЕ ИЗБРАЛИ 240 ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА ГИ РАЗВИВАТ И СПАЗВАТ-НЕ ДА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НИ ГИ ОГРАНИЧАТ ЧРЕЗ РАЗНИ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА И НЯКАКВИ СЪВЕТИ! БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ ПО СВЕТА Е ДОСТАТЪЧНО ЗРЯЛА И ИНТЕЛИГЕНТНА И МОЖЕ САМА ДА ИЗКАЗВА СВОЕТО МНЕНИЕ И ТО КЪДЕТО ТРЯБВА И НЕ СЕ НАЛАГА НЯКОЙ ДА ПОСТАВЯ НЯКАКВИ СИ ПРОТЕЖЕТА ЗА ТАЗИ ЦЕЛ
    НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА НИ ОТНЕМАТ СВОБОДАТА НИ ! МОЖЕМ САМИ БЕЗ ДОНОСНИЦИ ДА СИ КАЗВАМЕ МНЕНИЕТО И ЗНАЕМ СИЛАТА СИ-НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ПЛАТЕНИ ПОСРЕДНИЦИ

  5. Ох, позинали сте като змейове! Такива усти сте отворили в нета, че и три села не могат да ги нас…т! Защо не зейнете така, както стане дума нещо да се прави? Пишете и вие писма, кой ви е спрял! Хората се събрали, нещо направили, празнодумците плюят наред?!?
    Направете нещо, в което вярвате и съобщете на вестника за да напишат статия. Пък аз ще чета и ще ви гледам сеира. Може и да ви оплювам. За спорта. Нищо лично. Пък ако ви знам имената или поне едно от тях и поименно ще ви омаскаря.

  6. Четох всички коментари и питам вас съветите така ле работите и по избори демократичните както го даваха по тв.в Германия като събирате на българите документите и ги карате да гласуват за определена партия. Що не дойдете тука в калабрия и да се пробвате.

  7. Интересно е намесването на засегнати лица от така наречените кой знае от кого богоизбрани. Вулгарноста може и да е иЗраз на безсилие и не е непременно сексуална непълноценност. Действуващите лица или поне една трета от тях са известни на публиката в емигрантските среди и в никакъв случай не са избирани от който и да било от нея. …… следва

  8. представяте се от наше име,полъгахте дори политиците там,че ние ви слушкаме,но скоро ще се разбере,че всъщност не представлявате никого и не пиши за тролове,моля,погледнете вас си от появяването ви.Под нас разбирам близо двата милиона навън от мизерията

  9. Самопровъзгласихте се,като крадете имена от групи из мрежата,но това няма да ви направи наистина представители на емиграцията,веле,лошо,много лошо.

  10. koi said:
    „Бихте ли просветлили кои,как и къде избраха тези хора да представляват емиграцията?“
    Никой не ни е избирал. Сами се опитваме нещо да направим и успяваме. В какво сме успяли – ами търсете информация. Има много. Имаше един път пилотни избори по интернет, за да видим как ще работи гласуването по интернет и това е.
    Изборните съвети са предложение за бъдещето и то е много скоро, на идващите през октомври избори. Няма да е навсякъде, а тук-таме, само за проба.
    Не бях се замисляла, че и между нас има троли, но ето, оказва се, че има. 🙂

  11. „ще запишем““ще брои безплатно“,Бихте ли просветлили кои,как и къде избраха тези хора да представляват емиграцията?Защото нито един от горе опониращите не е за каквито и да е комуникации с върхушката в Родината,която изгони два ,че и повече милиони навън.От какъв зор ти или който и да е ще се представя от наше име?Бих искала да те пратя,където ти е мястото,но те ,хората ,ще се погрижат.

  12. Пишеш: Демократични избори в България-смях,поне ме развесели.

    Чети внимателно – изборите ще се провеждат само в чужбина и то на територията на твоя консулски окръг. И ако не вярваш в преброяването ще те запишем в комисията сам да броиш … например в близкото до тебе Аликанте. Но да знаеш в ОС се работи бе пари и ще броиш безплатно. 🙂

  13. Общоизвестен факт е,че тези съвети обслужват властимащите,и ще изтриете това,както и другите коментари преди малко.

  14. ….и действително приличаш на човечето от минутката,дерзай.

  15. явно се получава дискусия с тебе,нямам защо да заблуждавам къде съм,пък и това едва ли има значение.Демократични избори в България-смях,поне ме развесели.

  16. Първо: Много лесно се разбира от къде пишеш и това, че не казваш истината, не ти прави чест. И второ: Точно това е добро на предложението за ОС – всеки да издигне който си пожелае да го представлява, а демократични избори ще определят най-заслужилите.

  17. Първо,няма как да разбереш,че съм в испанско,напротив,в немско съм,и велка не е човекът,а и спокойно,ще повдигнем въпроса за това кой ще ни представлява.

  18. Пишете: Вие знаете,и ние знаем….болшинството от Българската диаспара ОТРИЧА ТЕЗИ СЪВЕТИ,искате протести,няма проблем….точно пък велка ше ни представлява,о,божееее,внимавайте.

    Това е типичен хейтърски коментар – говорите от множествено число, неподкрепено с факти, и има лична насоченост.
    Ето какво пише за ОС:
    Обществените съвети са независими изборни органи, които работят на обществени начала.
    Обществен съвет може да се формира към всяко българско дипломатическо или консулско представителство.
    Целите на Обществения съвет са да защитава интересите на българите в чужбина.

    T.e. коментарът ви изначално е грешен, защото никой никому не пречи да си избере, кой да го представлява. Може и сам да се кандидатирате и ако хората ви познават и гласуват за вас ще ви изберат. И още – вие в Испания (защото и вашия коментар е от Испания) в никакъв случай няма да изберете хора далече от вас. Велка, ако се кандидатира, ще бъде избирана някъде в Германия. Вие ще имате възможност да изберете човек, който е близо до вас, готов е да работи за вас на доброволни начала (т.е. без пари), който знаете, че е готов да защитава интересите ви.
    И за да не каже някой, че няма такива българи – ще посоча веднага Костадинка Кунева от Гърция.

  19. Имаше някога едно предаване „Минута е много“ с Петър Вучков и едно човече съобщаваше за допуснатите грешки при твърденията на участниците – ето какво би ви отговорило то:
    А ве вие питали ли сте някой за да говорите от името на емигрантите?
    Грешка: Никой не говори от името на емигрантите – хората са го подписали от лично име.
    Мога ли да ви еба майката слагаческа…
    Грешка: Не можеш, защото обикновено псуването е израз на сексуална или друга немошТ. 🙂 И втора грешка – посочете в текста (а е добре да изгледате видеото) и кажете къде има слагачество?
    Вие знаете ама и ние знаем… ще ви покажем че ние не сме овце и не може да си играете с нас както си искате. Бах ви в анимационните герои…
    Грешка: Народът го е рекъл – Кажи хоп, след като скочиш, а не преди това! Как от Испания ще покажеш, че не си овце? (И защо говориш в можествено число за себе си?)

    За една минута допуснахте не една, а няколко грешки. Помислете по-дълго и опитайте пак 🙂

  20. Вие знаете,и ние знаем….болшинството от Българската диаспара ОТРИЧА ТЕЗИ СЪВЕТИ,искате протести,няма проблем….точно пък велкан ше ни представлява,о,божееее,внимавайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *