Home » Авторски страници, българи зад граница

Иконата св. Паисий, подарена от АБУЧ на папа Франциск

2015.06.09 Няма коментари
Spread the love

Иконата на свети Паисий Хилендарски, нарисувана от д-р Адриана Любенова, която бе поднесена в дар на папа Франциск от името на Асоциацията на българските училища в чужбина на тазгодишното честване на 24 май в Рим.

ikona papa

Момент от връчването на иконата на представител на протокола на Ватикана.

Отдясно наляво: д-р Адриана Любенова, автор на иконата; представителят на Ватикана; Петя Цанева, президент на асоциация „Балкан” в Мадрид и главен координатор на организираното поклонение на представители на 17 български училища зад граница на гроба на св. Кирил в Рим; Надя Кантарева-Барух, главен редактор на издателство “Аз Буки”.

момент от връчването на представител на протокола на Ватикана. От дясно наляво: д-р Адриана Любенова – автор на иконата; представителят на Ватикана; Петя Цанева- президент на асоциация „Балкан” в Мадрид, Испания; г-жа Надя Кантарева – Барух, главен редактор на издателство АзБуки.

Повече за тазгодишното честване на 24 май в Рим и организираното посещение на стотици български деца, родители и учители от 7 държави във Вечния град, при което на папа Франциск бе подарена икона на св. Паисий Хилендардски и му бе връчено писмо от името на българските училища зад граница, може да се прочете тук, тук и тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.