Home » Избрано

Проф. Константинов: Позор е европейска държава да не може да си напечата бюлетините

2015.05.27 Няма коментари
Spread the love

Неравенството пред закона прави революциите, не гладът, твърди професорът

752921

„Предложението за бюлетините да се печатат в Румъния е смешно. То показва колко болезнено се борим с проблемите, които сами си създаваме. Това е опит за саниране на аферата „Костинброд“. Това коментира проф. Михаил Константинов в предаването „Тази сутрин“ на bTV, след като предните дни стана ясно, че БНБ няма техническата възможност да подготви бюлетините за местните избори през есента.

Според математика е „тотална дивотия“ да се правят бюлетини, защитени като ценни книжа и банкноти. „Може ли някой да ми каже каква е разликата между тях и една обикновена хартийка? Ако ви дам една бюлетина, кажете ми какво ще правите с нея? Ако с една не можете да направите нищо, и с 300 000 няма да направите нищо“, посочи професорът.

„Никъде няма такива бюлетини като у нас, които да се печатат като защитени книги. Бюлетините са 30 милиона, като са 4000 вида, което означава, че машините трябва да се пренастроят 4000 пъти“, обясни Константинов.

Според него е очевидно, че няма как да бъде спазено изискването на Изборния кодекс печатницата на БНБ да изработи бюлетините. „Имаме навика да създаваме някакви нормативни текстове и после да казваме, че те не могат да се изпълнят, каза проф. Константинов и допълни, че е крайно време да започне да се мисли за последствията от действията. „Това е срам и позор – една европейската държава да не може да си напечата бюлетините. Българинът се бори с глупостта си. Тя унищожава човечеството, коментира Константинов. Според него решението е просто – трябва да се пипне Изборният кодекс, но никой не иска. Защото всеки се бори за чисто партийния интерес.

„Това, което се случи в Гърмен, е крайно гнусно. Всички правителства от 25 г. правят една и съща грешка – неравенството пред закона. То предизвиква революцията, а не глада. Нараства гневът на хората и той трябва да бъде потушен чрез закона. Незаконните къщи трябва да се бутат, след това се настанява временно, не бива да се правят изключения. Циганите играят по правилата, които ние създаваме. Правилата ни, обаче, са лоши“, посочи проф. Константинов. /„Сега“/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.