Home » Избрано

Хиляди участваха в световни протести против “Монсанто“ и ГМО

2015.05.27 Няма коментари

gmo1

Хиляди хора от цял свят излязоха по улиците на градовете в събота, за да протестират срещу американския биотехнологичен гигант Monsanto и неговите генномодифицирани растения и пестициди, съобщава АФП. Най-малко 400 града в повече от 40 страни в Северна и Южна Америка, Европа и Африка взеха участие в третия годишен марш срещу Monsanto, започнат от движението „Окупирай“.

Около три хиляди протестиращи, организирани от природозащитни организации като Greenpeace и граждански организации, се събраха в Париж, за да изразят гнева си срещу широко рекламирания от Monsanto хербицид Roundup.

39af5a3da8efd20e0a85f5280bd8bb8c

Основната съставка на оспорваният продукт наскоро бе класифицирана като „вероятно карциногенна за човешки същества“ от Световната здравна организация.

Източник:  Velikabulgaria.eu

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.