Home » Избрано

По следите на екорекет (видео)

2015.04.06 2 коментара
Spread the love

Марин Николов (Нова телевизия): Срещу псевдоеколозите, изнудващи бизнес и държава

Как псевдоеколози изнудват фирми за стотици хиляди левове? След като в Новините на Нова телевизия излъчиха откъс от разследването на Марин Николов, в което псевдоеколозите изнудват за 200,000.00 евра се оказа, че дори и държавата е била жертва на подобен зелен рекет. По-долу вижте факсимиле от годишните отчети за дейността на КОАЛИЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ с код по БУЛСТАТ – 176045668 – там парите от рекета не се описват.

В годишния доклад за цялата 2013 г. на сдружението от 157 юридически и физически лица са отчетени 24 лв. приходи от дарения и 150 лв. приходи от стопанска дейност. Като за същото време сдружението е реализирало загуба от стопанска дейност в размер на 45 лв. и загубата от нестопанска дейност от 723 лв.

eko_001

eko_002

Кметът на Пирдоп за скандала с екорекета: Не вярвах, че адвокатът на общината е замесен

Не вярвах, че адвокатът на общината е замесен. По-рано бизнесменът, който иска да газифицира Пирдоп и Златица, ме уведоми за случая, но не вярвах. Ще го извикам на разговор и ще видим какво ще правим. Това обяви пред Нова телевизия кметът на Пирдоп Цанко Цанов, след като стана ясна схемата за изнудване.

Казусът е следният. Екоорганизация „Коалиция за устойчиво развитие” иска 200 000 евро от бизнесмен, който смята да газифицира Пирдоп и Златица. Екоорганизацията иска парите, за да не пречи на проекта, защото той нямал Оценка за въздействия върху околната среда. Ако го няма този документ, проектът може да се обжалва в съда, а това ще доведе забавяне и протакане във времето, което не е в полза на бизнесмена.

Ако обаче се платят парите, жалбите ще се оттеглят и проектът стартира.

„Нямах никаква представа за ролята на адвоката на общината. Ще взема мерки”, обеща кметът на Пирдоп.

Ролята на общинския адвокат се оказва ключова в схемата. Той е човекът, който разговаря с бизнесмена и му иска 200 000 евро.

След това му обяснява, че молбата за спиране на жалбата ще бъде в него, ако се разберат, че ще има плащане.

След това човек с финансова къща ще отиде при бизнесмена, за да оформят документите за превода на парите. Те ще бъдат официално документирани като вид услуга.

След като има плащане, адвокатът ще внесе молбите за спиране на жалбите в съда и така проектът няма да има пречки да стартира. /БЛИЦ/

.

И още един видеозапис, продължение на темата в ефира на Нова телевизия:

.

2 коментара »

 • Държавата-партии said:

  Гледайте второто видео до края – тази “еко”организация е единствената която подкрепи петролопровода Бургас-Александропулис. Вероятно наета от хора в правителството (държавни хора, от държавата).

 • Петър Пенчев said:

  По повод на истинския репортаж по НоваТВ за рекета и алчността

  Тия дни присъствах/участвах в гасене на пожар във Франция.
  Направи ми силно впечатление участието на пожарникари – не само, че те са хора неспециалисти, а с най-различни професии и участват като Доброволци, доколкото се впечатлих от преклонението на хората към тях.

  Е, за това мечтая да го има и в България – БЕЗСРЕБЪРНИЦИ.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.