Home » Е-Списание, политика

Среща на българо-американски работни групи, договорени при посещението на Кери в България

2015.03.19 Няма коментари
Spread the love

Министерството на външните работи и посолството на САЩ в България съобщават за учредителна среща на българо-американските работни групи, договорени по време на посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери на 15 януари т.г. в България, информира днес пресцентърът на МВнР.

.

Джон Кери по време на посещението си в България. Снимка: Вanker.bg

Кери по време на посещението си в България. Снимка: Вanker.bg

„Двустранните работни групи ще бъдат ангажирани в съвместни проекти в областта на сигурността и отбраната; енергийната сигурност и диверсификация; върховенството на закона; и културния и образователен обмен, с цел заздравяване на връзките между народите на двете страни“ – се казва в прес-съобщението.

Както и, че Външно министерство и посолството  очакват „плодотворен и продължителен стратегически диалог, който ще доведе до задълбочаване и разширяване на партньорството и приятелството между България и САЩ.“

В прес-съощнението не са дадени никакви подробности за това какви ще са тези съвместни проекти в областта на сигурността и отбраната; нито за енергийната сигурност и диверсификация.

Резултатите от дейността на работните групи ще бъдат оповестявани в идните месеци, гласи още съобщението на пресцентъра на МВнР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.