Home » Авторски страници, българи зад граница

В Чикаго бяха положени основите на паметника на Левски

2015.01.30 Няма коментари
Spread the love

P1270122

След няколкогодишен спор за мястото на паметника на Васил Левски в Чикаго, дарителят сложи точка на спора и сам избра къде да се извиси паметникът на символа на българската свобода и достойнство. Само след месец пред църквата “Св. Иван Рилски Чудотворец” в Чикаго ще се открои триметровият бюст паметник на Апостола.

P1270127

Датата 27 януари ще остане паметна за всички в българско Чикаго и най вече за групата доброволци, които въпреки студеното време не се уплашиха и развъртяха кирки и лопати, за да положат основите.

P1270114

Председателя на фондацията “Ние, българите по света” Михаил Томов бе най-щастлив от дадения старт на една дълго обмисляна идея. Като дарител той бе категоричен, че това е най-доброто място за паметника. “Благодаря на църковното настоятелство, че прие моята идея и желание паметникът да бъде поставен на това хубаво място в Чикаго” – каза той.

P1270125

А ние, българите зад океана, казваме: “ДОБРЕ ДОШЪЛ СРЕД НАС, АПОСТОЛЕ!”.

.

Добри Карабонев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.