Home » българи зад граница, Е-Списание

“Облаче ле бяло” за изложбата „Автентични народни носии и накити от България”

2015.01.30 Няма коментари
Spread the love

Репортаж на Райна Манджукова в предаването “Облаче ле бяло” по ТВ СКАТ за изложбата „Автентични народни носии и накити от България”, отворена в Регионалния исторически музей в Пловдив през ноември-декември 2014 г.

Ваня Велкова пред микрофона на Райна Манджукова. Снимка: Скрийншот от видео на "Облаче ле бяло"

Ваня Велкова пред микрофона на Райна Манджукова. Снимка: Скрийншот от видео на “Облаче ле бяло”

Колекцията от народни носии, ведно с техните истории, е дело на Ваня Велкова, основател и дългогодишен директор на Българското училище в Хамбург, Германия, съосновател и дългогодишен член на УС на Асоциацията на българските училища в чужбина. Понастоящем г-жа Велкова живее и работи в Берлин, Германия.

“2014: Поглед назад с благодарност, поглед напред – с надежда” – празнично издание на “Облаче ле бяло”, излъчено на 27.12.2014 г., част 3-та. Изложба на български носии и накити “Напъстрени с традиция и красота” – лична колекция на Ваня Велкова.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.