Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравление за Деня на Будителите от Конгрес на българите в Украйна

2014.11.01 Няма коментари
Spread the love

Untitled4

Уважаеми сънародници!

Честит Ден на народните будители! Днес ние отбелязваме деня на достойните българи, които чрез словото и делото успяват да събудят българския дух. Това са светите братя Кирил и Методий, техните ученици и последователи – св. Климент Охридски, Константин Преславски, Йоан Екзарх, родолюбците – Паисий Хилендарски, Васил Левски, Димитър Талев и много други.

Важно е днес да вървим в същата посока със стремеж за духовно развитие и обогатяване. Нашето минало има славни хора и те трябва да са онази мотивираща сила за големи постижения и нови открития. Сигурен съм, че будители има и днес. Пътят не е лесен, но камбаната на знания и дух народен трябва да се бие непрестанно!

Пожелавам ви винаги да сте будни, здрави и силни! Нека всеки ден бъде наситен с добри дела и допринася за запазването на българщината!

Честит празник!

Юрий Граматик,

Президент на Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.