Home » Авторски страници, българи зад граница

ДС “Телевизионери” – Чикагска гордост

2014.10.13 Няма коментари
Spread the love

Вчера, 12.10.2014 г. в храма на православната църква “Св. Иван Рилски – Чудотворец” Българо-американската асоциация проведе своята ХХІ сесия на фестивалите „Български дни в Чикаго”. На тази сесия малките таланти от Детско студио “Телезионери”бяха отличени с уникалния приз – “Чикагска гордост”. Повече за вълнуващото събитие, със спонсори „Механата“ ,  Sarpino’s в Harwood Heights и Петър Стаматов (Еврочикаго), може да прочетете ТУК.

Малките телевизионери станаха вчера едни от носителите на приза "Чикагска гордост"

Деца от ДС “Телезизионери” получават  приза “Чикагска гордост”

„От децата, с децата, за децата – с професионализъм и с любов!“ – това е мотото на Детско студио “Телевизионери” – Чикаго и в него се съдържат най-основните принципи на дейността им.

Създадено преди две години, детското студио се оформя, разраства и продобива свой облик – професионален, уникален, запомнящ се. За краткото време децата получават голяма популярност както в чужбина, така и в Родината, както сред българи, така и сред американци. Присъстват на различни събития и обхващат в репортажите си разнообразна тематика – интересна за малки и големи.

Дейността на Телевизионери е забелязана и оценена от добронамерени българи в Чикаго, които подкрепят детското студио с помощта си и подпомагат реализирането на неговите идеи.

Благодарност към родителите на децата, към медийните партньори – в. “България” и електронния портал Еврочикаго, към спонсорите от Tранспортна компания S&T Чикаго, “Вкусен свят“, към Генералния консул г-н Стоилов, към нашите приятели и съмишленици, към тези, които ни вярват и ни канят да присъстваме и отразяваме техни събития – българските училища “Нов Живот”, Малко Българско Училище, училище “Джон Атанасов”, както и нашите приятели от Арт Адвенчър клуб, Фолк клуб ВЕРЕЯ. Страхуваме се, че ще пропуснем някого, но всички вие, приятели, ни помагате да вярваме, че това, което правим, има значение.

За постиженията на Телевизионери може да се говори дълго и вероятно пак ще се пропусне нещо. Нека те сами направят обзор на някои от най-значимите свои успехи. А ние можем само да им се радваме.

Имената на Телевизионерите: Рамона Недева, Иван Ганчев, Синди Стоев, Кристиан Златарски, Никола Брухнев, Кирил Цинцев и 5-годишните Ваня и Ванко.

 

Калина Томова

———————————————————————————————————————–

“Всички ние – репортери, оператори и монтажисти от Детско студио “Телевизионери” творим за децата на България – без значение откъде ни гледат и къде живеят” – казват в края на този вълнуващ видеоматериал, съдържащ кадри от репортажи и интервюта на малките телевизионери, отразили различни интересни събития и личности.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.