Home » Избрано, политика

Резултати от изборите при почти напълно обработени протоколи

2014.10.06 Един коментар
Spread the love

img_164818При обработени 97 % от протоколите от избирателните секции в страната, ГЕРБ печели 32.66% от вота на гласоподавателите, БСП – 15.34%, ДПС – 14.79%, Реформаторският блок – 8.92%, Патриотичният фронт – 7.30%, ББЦ – 5.69%, “Атака” – 4.53%, АБВ – 4.16%, пише в. “Сега”. Това сочат данните на ЦИК.

В чужбина, при обработени 93% от бюлетините, ДПС има 47.49% електорална подкрепа, ГЕРБ – 25.72%, Реформаторският блок – 10.3%, Патриотичният фронт – 3.52%, БСП – 2.52%.

Разпределение на действителните гласове от страната при 97% обработени протоколи е следното:

Партия, Коалиция, ИК Разпределение
Движение 21 1.21%
БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ 0.29%
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ – НД 0.17%
ПП НОВОТО ВРЕМЕ 0.12%
ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ 0.33%
СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ 0.16%
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС 8.92%
ПП Нова България 0.39%
ПП ГЕРБ 32.66%
ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ 0.14%
АТАКА 4.53%
НДСВ 0.24%
КП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА 5.69%
Коалиция АБВ – (Алтернатива за българско възраждане) 4.16%
ЛЕВИЦАТА И ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ 0.22%
НОВА АЛТЕРНАТИВА 0.36%
КП ДЕСНИТЕ 0.22%
ДПС – Движение за права и свободи 14.79%
ПП Глас Народен 1.15%
ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ 0.23%
НОВА СИЛА 0.17%
БСП лява България 15.34%
ЗЕЛЕНИТЕ 0.61%
ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО 7.30%
РЕПУБЛИКА БГ 0.58%

One Comment »

 • Peter S said:

  Преференцията отново поднесе изненади и обърка плановете на партийните централи. Чрез пренареждане на червената листа депутат става Георги Кадиев. Данните показват, че той получава около 15% преференции в 23-ти МИР. Това директно го изкачва от девето до второ място в листата на БСП след Жельо Бойчев. Весела Лечева пък е кандидатът, събрал най-много преференциален вот във Велико Търново.

  За шампионката по стрелба, която заема последното 16-то място в листата на БСП са гласували 3238 души. Водачът на листата Мариана Бояджиева е предпочетена от 965 избиратели, но в нейна подкрепа отиват и 9496 гласа на избирателите, които не са използвали преференция, разясни правилата председателят на РИК Десислава Йонкова. До късно днес още не беше ясно дали БСП взимат един или два мандата в болярския град и дали Лечева ще бъде депутат. В листите на ГЕРБ също имаше пренареждане.

  Най-много предпочитания има 12-ият кандидат Клавдия Генчева. Така тя става втора и ще влезе в парламента. Първа е бившата парламентарна шефка Цецка Цачева, която събира и най-голяма преференциална поддръжка в региона от 3628 вота. Избирателите на реформаторите също пренареждаха. Мартин Димитров спечели достатъчно преференциален вот и измести втория в листата на РБ в софийския 24 МИР, стана ясно днес. Димитров бе трети в листата, но събра над 8% вот, с които изпреварва втория – Гроздан Караджов.

  Футболист стана любимец №9 в ГЕРБ

  Учителка по биология след Бареков в Пловдив

  Бившият футболист Дочко Дочев – девети в плевенската листа на ГЕРБ, получи сериозна преференциална подкрепа. Благодарение на феномена 9/9 той става втори след бившата парламентарна шефка Цецка Цачева. В Стара Загора най-много гласове събра номре 9 в листата на ГЕРБ Димитър Желев. Тъй като Лиляна Павлова ще влезе от Варна, той става първи. При червените най-много преференции след водача Драгомир Стойнев е получила последната 22-ра кандидатка, но няма да й стигат гласове да измести втория в листата. Под тепетата 13-та в листата на ББЦ за 16 МИР бе Ани Баракова. Учителката по биология обаче става втора след водача Николай Бареков. По този начин Баракова може да измести втория в листата адвокат Дяко Дяков. Това ще стане в случай, че Бареков влезе в парламента от Варна, или ако откаже да стане народен представител в българския парламент. В случай че Бареков стане депутат от Пловдив, биоложката няма да бъде депутат, тъй като мандатът за ББЦ от Пловдив е само един. Реална опасност да се размине с депутатския пост има и за бившия областен управител на Пловдив Здравко Димитров, който е втори в листата на ГЕРБ в областта. Лекарката Катя Попова, която е на девето място, засега има повече гласове от него.

  Пренареждане и при ДПС в Благоевград

  Избиратели на ДПС в Благоевград също са заложили на преференциалното гласуване. Водачът Алиосман Имамов остава първи, но местата си разменят вторият Ахмед Башев и третият Муса Палев. Башев има 3600 преференции, а Палев – 4835. Разместване има и в Разград. Бизнесменът Гюнай Хюсмен, който е и бивш кмет на Исперих и повече от десетилетие оглавява местната структура на Движението в своята община, измести бившия социален министър д-р Хасан Адемов от второто място в листата на ДПС в Разград. Хюсмен е получил 18% преференциален вот. Въпреки рокадите бившият министър ще влезе в парламента, тъй като Движението за права и свободи постигна смазваща победа в Разград и ще получи три от четирите мандата.

  Ибришимов пред Мая по гласове

  Вторият в листата на “БСП лява България” в Кюстендил д-р Иван Ибришимов има най-много преференции сред всички кандидати за депутати в региона. Със събраните от него 2201 гласа той излиза и преди водачката на листата Мая Манолова, която е предпочетена изрично от 1691. Преференциалният вот обаче не води до разместване в листата, а подадените за коалицията бюлетини, в които няма отбелязана преференция, са 8453. При ГЕРБ най-много преференции получава водачът Кирил Калфин – 1711. Хората на Бойко Борисов печелят убедително парламентарните избори в Кюстендилско с 34,28%. Втора политическа сила в областта остава БСП с 24,44%. На трето място е “България без цензура” с 12,82% от упражнилите правото на глас.

  Адвокатка на дядо Николай проби в Хасково

  Адвокатът на Пловдивска митрополия за Хасковска духовна околия Таня Захариева стана голямата изненада в Хасковски регион. Тя бе девета в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ. В понеделник, в късния следобед, стана ясно, че Захариева измества с преференция от 80 гласа втората в листата на ГЕРБ Евгения Ангелова. Тъй като според първоначалните прогнози от 8-те мандата в Хасково, ГЕРБ взимат три, това означава, че от ГЕРБ в 43 НС от Хасково отиват: Делян Добрев, Таня Захариева и Евгения Ангелова.

  /standartnews.com/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.