2024-04-20

2 thoughts on “Как гласуват българските турци в Париж

  1. http://results.cik.bg/pi2014/pdf/32/5400405.pdf
    Ето го протокола. Защо всичко това го няма като жалба там? Аз (не съм юрист) не откривам нарушение нито доказателства за склоняване. Обаче е трябвало да отбележи лошата подготовка на председателя. Така друг път ЦИК ще има някакво основание да не го назначи. Защото иначе ЦИК няма как да не приеме предложенията на партиите. Много добре е направила Елина, че се е обърнала към ДПС. Така те нямат полезен ход. Залагам, че нищо няма да отговорят.

  2. Ние тук в Америка сме научили от американците прагматизъм.
    Е добре, докарали ги под строй и строго гледали как гласуват. Надали това оплакване има потенциал да предизвика някакви законови мерки. Подкрепям госпожата за оплакване до партийните централи и я съветвам също да изпрати и едно до ЦИК. Би било хубаво ако в самия изборен ден тя е инициирала протокол по нейна забележка, за което тя си има пълно право, а механизма за това е описан подробно в информационните документи на ЦИК отправяни до всеки член на СИК Надявам се да го е направила, а ако не е е изпуснала една напълно легална възможност да изрази опасенията си.
    От там нататъка нека разгледаме положението. ДПС при най-желязната дисциплина на света не могат да получат повече от петнадесет процента на избори поради крайната бройка на турците и циганите в България. Покачването на процента на ДПС в последните избори няма друго обяснение от това на намаляване на процента на БСП Циганските кланове досега гласували за БСП са се преориентирали към ДПС.
    Има много гласове за нелигитимността по констотуция на ДПС, но това никога не води до никъде дтуй като ДПС много умело използват даденстите и винаги имат значително участие във реалната власт.
    Извод – на българия е необходима още една етническа партия на българите. Не националистическа а етническа. Необходима е партия на етническите българи с единставената цел да е алтернатива на ДПС за коалиционен партньор за който и да е водещата политическа сила. ДПС никога няма да надвиши 15% и никога няма да стане водеща политическа сила в България. Сигурен съм, че при съответната алтернатива всяка една партия в България ще препочете коялиция с етнически българи срещу тази с етнически турци. Националистите плашат не с противипоставянето си на ДПС а с агресивната си идиотия по всички други въпроси на българската политика и живот.
    За мен е необходима партия на българските емигранти с българско самосъзнание. Партия обединяваща всички нас които сме в емиграция и се считаме за етнически българи, говорим български като майчин език и милеем за България. Тази партия би могла да бъда наш глас пред българските институции за:
    1. Удължаване на срока за подмяна на българските документи и улесняване на процедурата.
    2. Въвеждане на електронен вот за избирателите в чужбина.
    3. Създаване на избирателен район чужбина.
    4. Премахване на изискването за двойно гражданство за политиците в българската политика.
    5. Изплащането на пенсионните осигуровки удържани от емигрантите преди да напуснат България.
    6. Защита на правото на бългаските емигранти на собственост в България.
    7. Уреждане на въпроса със здравните застраховки на българските емиогранти при пребиваването им в България, както и на застраховането на родителите ни при гостуването им при нас.
    8. Уреждане на проблема с двойното данъчно облагане на емигранти.
    Тази партия би могла също да буде и партия на етническите българи и алтернатива на ДПС в българския парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *