Home » Авторски страници, българи зад граница

Достойно българско участие в Деня на мира в Чикаго

2014.10.09 Няма коментари
Spread the love

Untitled1

На 19 септември 2014 г., на Дейли плаза (50 W Washington St, Chicago, IL), се проведе 36-тата церемония по честването на Деня на мира в Чикаго. Участниците  в парада на мира дефилираха по Дейли плаза със  знамената на 193 страни, сред които бе и българският трикольор. Българите в Чикаго се включиха активно в честването на Деня на мира.

Събитието се организира от “Chicago Build The Peace Committee”, чийто почетен председател е кметът на града Рам Емануел. Празникът всяка година е уважен от присъствието на дипломатически представители и на видни личности на града, сред които беше и българският генерален консул Симеон Стоилов.

Празненството съдържаше и културна програма. За първи път, от началото на отбелязването на Деня на мира в Чикаго, което се случва през 1978 г., тази година в културната програма взе участие и български състав. Ансамбъл “Верея” представи достойно България и българската общност в Чикаго. Танцьорите от “Верея” заслужиха одобрителни възгласи и много аплодисменти.

Благодарствено писмо от организационния комитет до българския генерален консул в Чикаго

Благодарственото писмо от Дженифър Ким до българския генерален консул в Чикаго

Генералният консул на Р. България в Чикаго Симеон Стоилов получи по-късно благодарствено писмо от председателката на организационния комитет на събитието Дженифър Ким, в което се отправят благодарности и към ръководителя на ансамбъл “Верея” Константин Маринов и неговите колеги за магнетичното изпълнение в Деня на мира в Чикаго.

Българи в Чикаго в Деня на мира. Снимка: Матей Мандаджиев, БНР

Българи в Чикаго в Деня на мира. Снимка: Матей Мандаджиев, БНР

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.