Home » Авторски страници, българи зад граница

Покана за българско участие в парада за Деня на Колумб

2014.10.10 Няма коментари
Spread the love

Уважаеми Дами и Господа,

След много години прекъсване, тази година ще се възроди Парадът, посветен на Деня на Христофор Колумб. Организацията е на италиански и еврейски организации и интересът към него е огромен, предвид предстоящите избори през ноември. В парада ще се включат културни и неправителствени организации от всички етнически общности, както и Чикаският консулски корпус – включващ генералните и почетни консули на 84 страни в Чикаго.

Генерално консулство на Р. България в Чикаго бе потърсено със специална покана към генералния консул и българската общност в града, поради това, че към момента няма записани доброволци за участие.

Очакванията са българската общност да бъде представена от поне една или две обществени организации и доброволци, които да се включат в парада (национални костюми са пожелателни, но не задължителни).

Парадът ще се проведе на 13 октомври, понеделник, на улица State в Чикаго, започвайки от Wackerв 12.30 ч. и завършвайки на Van Buren в 2.30 ч. Всички желаещи се очаква да бъдат на стартовата позиция към 11.15 ч.

Крайният срок за записване е днес до 18.30 ч., като желаещите трябва да запишат своето участие на е-мейл: [email protected] – Attn. Parade Chairman, Mr. Giovanni Gullo – посочвайки име на организацията и ръководител, за да бъдат регистрирани в информационните материали и обявени на публиката.

Вярвам, че участието на България ще бъде положителен сигнал и забелязано от всички останали общности и влиятелните кръгове в града.

.

Симеон Стоилов,

Генерален консул на Р. България в Чикаго

Untitled

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.