Home » Избрано

Яйца хвърчаха при обсъждане на цената на тока в ДКЕВР

2014.09.25 Няма коментари
Spread the love

Движение за граждански контрол: Няма как да използват ДКЕВР, за да се решават партийни проблеми на некомпетентно управление на енергийния сектор

.

Василена Йорданова, Агенция “Фокус”

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

София. Няма как да използват ДКЕВР, за да се решават партийни проблеми на некомпетентно управление на енергийния сектор. Няма как да прехвърляте отговорността и да увеличавате цените на тока, понеже някой е решил да сключи договори в ущърб на икономическия интерес на държавата. Това каза Янко Петров от “Движение за граждански контрол” по време на общественото обсъждане в ДКЕВР за промяната на цената на електрическата енергия, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Не могат да ви ползват вас като щит срещу, това че някой е направил в сектора толкова голяма дупка и това да го прехвърляте като отговорност върху народа. Бихте ли казали колко са фирмите с изплатени инвестиции, които все още участват в микса и не са на свободния пазар. Колко бебета дундуркаме реално, за да оправим нещата? НЕК е в това състояние, благодарение на няколко управления. Няма нужда народът да поема некадърността и некомпетентността на тези хора”, заяви Петров. По думите му настоящият състав на ДКЕВР не може да вземе каквото и да било конструктивно решение под натиск.

“Дълговете на НЕК не са проблем на ДКЕВР, а на управлението. Моля за независима оценка и не прехвърляйте отговорността на целия български народ и бизнес. Тези хора, които са направили това нещо, са за затвора. Нямам как да са потънали милиарди и вие пак да искате да ги вземете от гражданите. Като каква позиция сте тук? Значи решенията се диктуват да оправяме проблемите на НЕК, а не на сектора. Не може народът да плаща, а други да разписват и да си взимат комисионни за това, което са пописали и в момента да са със семействата си в частните училища, къщите, охраната, а да ползват и държавната субсидия, да се возят с държавни коли”, каза още той. Петров бе категоричен, че народът няма да заплаща това, което някой е направил като грешка.

“Не сме длъжни. Всички от ДКЕВР и от министерството сте една организирана престъпна група. Вие сте мафиоти”, добави Петров. След тези думи Дончо Дудев, също от “Движение за граждански контрол” замери с яйца председателя на ДКЕВР Светла Тодорова. Няма да ви носим за пореден път скапаното увеличение, посочи той”, каза още. Представител на бранша се изправи срещи Дудев и започна да го пита какъв е и защо е тук. Двамата започнаха взаимно да се бутат, докато охраната не влезе в залата и не ги разтърва. Представителите на „Движение за граждански контрол” напуснаха общественото обсъждане на регулатора.
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.