Home » Авторски страници, Е-Списание

Г-н Премиер, не изразходвайте така пари, обърнете се към диаспората!

2014.09.10 Няма коментари
Spread the love

Ей така се изразходват парите на данъкоплатеца:

Още 600 млн. лв. ще бъдат отпуснати допълнително заради увеличения брой на избирателните секции в чужбина, каза Порожанов. По думите му средствата ще бъдат осигурени от преструктуриране на разходите по първоначалната сметка за изборите. Общо 414 са секциите в чужбина, което е значително повече спрямо предишните избори, отбеляза Близнашки. Най-много нови секции са открити в Западна Европа, както и в Турция. За да няма съмнения в честността на изборите се предвижда във всяка секция зад граница да има по двама държавни служители, каза Близнашки.”
Clipboard11

Цитатът е от електронното издание Медиапул и вероятно става дума за грешка. Но дори 600 хил. лева да се отпуснат допълнително, и те не са малко, защото няма никаква нужда да се командироват в избирателните секции по двама служители от министерството, както е oтбелязал премиерът Близнашки.

Eurochicago.com в момента прави разследване на известния от миналите избори случай в Ленкница и това, че там е имало служител (консулът ни в Полша) в изборната секция, не ни е спасило от скандала. Напротив, местните хора си измиват ръцете с държавния служител, а от МВнР и до днес не са внесли яснота. Може да се убедите сами, като чуете отговора на наше питане на зам. министър Катя Тодорова в интервюто за БНР – вж. записа най-долу в статията (линк). Към момента консулът от Полша се е върнал в България и е в отпуска, и никой не ни казва кога ще се върне на работа, за да му задаем въпросите, които чакат отговор.

И докато премиерът Близнашки обещава да командирова по света за изборите още държавни служители, в същото време от Обществените съвети на българите в чужбина, чрез д-р Стефан Манов, призовават посланиците:  Обърнете се към диаспората за помощ и съдействие

Еврочикаго също се обръща към МВнР за повече икономии и прозрачност в действията му, защото е още в сила остаряла и вредна заповед на Николай Младенов, че информация по изборите може да получаваме само от говорител, зам. министър или министър на Външните работи. А това пречи не само на нас българите зад граница, но и на консули и посланици, с които си кореспондираме само чрез София.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.