Home » Е-Списание, история, литература

Премиера на книгата “Българските царе Самуил и Иван Владислав имат живи роднини”

2014.09.30 Няма коментари
Spread the love

unnamedПисателят-изследовател Георги Генов и негови съмишленици от партията на македонските българи “Ванчо Михайлов – Радко” искат да купят остров “Свети Ахил” в Преспанското езеро, за да се върнат там костите на българския цар Самуил, които сега са в Солунския музей.

Инициативата ще бъде обявена днес, 30 септември, в галерия “Класика” в София, по време на премиера на книгата на Генов за наследниците на цар Самуил – “Българските царе Самуил и Иван Владислав имат живи роднини”. Премиерата е с начален час 18.30, на ъгъла на улиците “Ю. Венелин” и “Л. Каравелов”, където се намира галерия “Класика”.

Книгата на Георги Генов е подготвяна в продължение на 10 години в библиотеките на Харвард, Ватикана, Байрише библиотек и в Министерство на вътрешните работи на Италия. Авторът е член на италианската Академия по генеалогия, просопография и херадика.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.