Home » българи зад граница, Избрано

Къде в Австралия ще има избирателни секции на 5 октомври

2014.09.12 Няма коментари
Spread the love

Къде българите в Австралия ще могат да гласуват за предстоящите на 5 октомври 2014 г. Парламентарни избори в България

.

Явор Константинов. Снимка: sbs.com.au

Явор Константинов. Снимка: sbs.com.au

Координаторът на Временните Обществени съвети на българите в Мелбърн – Явор Константинов разяснява условията за регистриране и гласуване, в интервю за местно австралийско радио на български език.

Явор казва в това интервю, че в последните дни тече усилена работа за отваряне на избирателни секции в Австралия. В последния възможен ден за регистрация, 9 септември, заявленията за гласуване, подадени от българи в Мелбърн, са нараснали почти двойно, но по формални технически причини не са им достигнали 2-3 заявления. Имат обаче добра връзка и с българската посланичка в Камбера.

Явор казва, че българите в Мелбърн имат надежда, че ще имат избирателна секция, въпреки че нещата са се задвижили в последния момент. Посланичката в Камбера Емилия Стефанова-Велева се е ангажирала да подаде молба от свое име в съответните институции в София и да препоръчва създаването на изборна секция в Мелбърн. Този въпрос ще се реши в София на 15 септември.

От интервюто се разбира и, че избирателни секции най-вероятно ще има в градовете Бризбейн, Сидни и Пърт. Българите там търсят подходящи места за самите избирателни секции.

Запис на интервюто на Явор Константинов за радио SBS може да се чуе в сайта на радиото тук.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.