Home » Избрано

Турски режисьор ще представи филм за Арменския геноцид на фестивала във Венеция

2014.08.01 Няма коментари
Spread the love

Нерсес Кетикян, Gantegh.agbubulgaria.org

Турският режисьор Фатих Акин, лауреат от кинофестивалите в Кан и в Берлин, ще представи филма си за Арменския геноцид в 71-ят Венециански кинофестивал. Както съобщава ИА Арменпрес, цитирайки арменския вестник „Асбарез” (САЩ), филмът „The Cut” разказва за един арменец на име Назарет Манугян, който е преживял Геноцида и след години разбира, че е възможно дъщерите му, близначки, да са живи и започва да ги търси.

Кадър от филма

Кадър от филма

Във филма участват актьорите Арсине Ханджян, Симон Апкарян, Акин Хазин и други.

Автор на сценария е самият режисьор и Мардиг Мардин. Филмът, който трае един час и 38 минути, е на английски език, но на фестивала ще бъде представен с немски превод. „Смятам, че злобата се ражда заедно с нас. За мен е особено интересно да изследвам факта, че злобата всъщност е процес на преминаване от добротата и, че това явление има и обратна страна. Тези две понятия са свързани тясно едно с друго. Например, най-красивите части на тялото могат да носят в себе си болестта рак, или един и същ човек може да създаде най-красивото нещо, а така също да извърши най-бруталното престъпление”, казва режисьорът.

Филмът предварително бе представен и на кинофестивала в Кан, но в последният момент, поради лични съображения, турският режисьор се отказва от номинацията в кинофестивала.

По произход турчин, но роден в германския град Хамбург, Фатих Акин е носител на редица награди от филмовите фестивали.

Трейлър на филма

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.