Home » Избрано

Различни мнения в кабинета за „мъртвите души“ в избирателните списъци

2014.08.17 Няма коментари
Spread the love

Близнашки: Няма „мъртви души“ в избирателните списъци

„В избирателните списъци няма „мъртви души“, защото списъците на ГРАО внимателно се актуализират“, заявява премиерът Георги Близнашки в интервю за „24 часа“. „Усещането“ за „мъртви души“ се създавало, тъй като голям брой избиратели от Западна Европа вероятно няма да участват в изборите, тъй като секциите им за гласуване ще са далеч.

Мнението на Близнашки рязко се различава от това на вицепремиера и регионален министър Екатерина Захариева, която отговаря за системата на гражданската регистрация. „Мъртви души“ ще има, докато в законодателството се разпорежда избирателните списъци да се разпечатват от Национална база данни „Население“, смята тя.

Близнашки е направил работна група, която се събира всяка сутрин да уточнява задачите си. Преди няколко дни например групата посетила печатницата на БНБ, за да види подготовката за печатането на бюлетините. Правоохранителните органи пък планирали серия мероприятия, които да пресекат най-грубите прояви на търговия с гласове.

Източник: в. „Сега“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.