Home » Избрано

Двама загинали, десет в неизвестност след потопа в Мизия

2014.08.03 Няма коментари
Spread the love

Марта Младенова, Dariknews.bg

Снимка: Булфото

Град Мизия изпадна в бедствено положение. Снимка: Булфото

Две са вече жертвите на потопа в град Мизия. „Факт е кончината на възрастен мъж, родител на наш служител”, заяви пред Дарик главен комисар Николай Николов от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По-късно стана ясно, че при водната стихия е загинала и възрастна жена. Тялото и бе открито в хода на спасителната операция.

Така изглежда гр. Мизия в първите часове след наводнението. Снимка: БТА

Така изглежда гр. Мизия в първите часове след наводнението. Снимка: БТА

„Очакваме водата да се оттегли и да започнем да претърсваме развалините на рухналите тази нощ жилищни сгради, които са десетки. Дано не продължим с тези лоши новини”, добави той.

Ситуацията в Мизия продължава да бъде тежка, все още няма данни за местонахождението на около 10 жители на града, които не са сред евакуираните. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев, който пристигна в наводнения от придошлата река Скът град.

„До момента има данни само за един загинал в наводнението, 60-годишен мъж, който е отказал да напусне къщата си и да се евакуира”, потвърди и министърът, цитиран от БТА.

Евакуирани са около 500 души, но в Мизия има близо 3000 жители.

Снимка: Фрог нюз

Снимка: Фрог нюз

„Имало е и гости, защото вчера е бил денят на града. Имало е организирани събития по този повод. Въпреки предупрежденията, са се провеждали тези мероприятия. Може би в случая е проработило прословутото наше: „Това на мен няма да ми се случи”. Или може би не са повярвали на властите, че ще е толкова тежко положението, но е факт, че много хора са отказали да се евакуират”, обясни Николов.

По думите му се очаква помощ от БЧК – храна, напитки, одеала, както и да се настанят хората на топло място.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.