Home » Авторски страници, Е-Списание

„Менса“ предложи на кандидат-депутатите да си направят тест за интелигентност

2014.08.18 Няма коментари
Spread the love

От „Менса България“ поканиха кандидат-депутатите ни да се подложат на тест за интелигентност – медиите са въодушевени от идеята, политиците засега мълчат

.

Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на вас, при взимането на решение кои именно кандидати да предпочетете за вашите листи, се казва в писмото на „Менса“ до партиите, подписано от Христо Радков, който е председател на Управителния съвет.

От организацията изразиха и надежда, че кандидат-депутатите, които решат да си направят тест, ще оповестят след това резултатите. „Менса – България” в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване. Тъй като индивидуалните резултати на всеки от тестваните са лични и следователно конфиденциални, то „Менса – България” не би могла да ги оповести без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат до 60 минути по-късно.

Предложението на „Менса“ е заради обществения дебат за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат и личните качества на кандидатите.

„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл”, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Медиите в България вече се заинтересуваха от предложението на нашата “Менса”. Председателят на управителния съвет Христо Радков е поканен от много телевизии и националното ни радио да им гостува.

По-долу следва списък на медиите и времето, в което ще можете да видите и/или чуете председателят на УС на “Менса – България”, който ще разкаже повече за идеята и организацията.

На 19 август от 7:40 ч. – в Нова телевизия, в предаването “Здравей България”;

от 8:40 ч. – по програма “Хоризонт” на БНР
от 9:15 ч. – ТВ7;
от 16:15 ч. – Канал 3.

И на 20 август – от 7:45 ч. по БНТ и от 9:30 ч. по ТВ+

Дано така радушно предложението се приеме и от партийните лидери! Крайно време е всички българи да се успокоим, че съмненията ни относно интелигентността на политиците ни са се оказали неверни.

И накрая кратък IQ тест: Коя “тиква” ще изберете вие, уважаеми избирателю?
тикви

.
——————————————————————————————————————
Hristo_Radkov

* Запис от интервюто на Христо Радков (Хинко), председател на УС на “Менса – България”, за предаването “Преди всички” на програма “Хоризонт” на БНР, добавен впоследствие към публикацията. (Кликнете с мишката в малкото триъгълниче в ляво, под снимката, за да го чуете.)
.


.
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.