Home » Избрано

22 партии и 7 коалиции се регистрираха за участие в изборите

2014.08.21 Няма коментари
Spread the love

Цветозар Томов (ЦИК): Очаквам на изборите броят на гласуващите да надхвърли 3,5 милиона

.

Кандидатите за парламента съвсем не са от 56-те партии. Има около 10-тина максимум партии и коалиции с някакви шансове да попаднат в следващия парламент. Това заяви в предаването “Преди всички” говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Той допуска, че са възможни изненади, но при всички положения реалните кандидати са едноцифрено число.

Документи за участие в изборите са подали 22 политически партии и 7 коалиции. Броят на участващите в избори партии съответства на традиционното число, защото в коалициите има общо 34 партии, т.е. общият брой партии, които са подали документи, са 56. Не са малък брой партиите, просто много от тях участват в коалиции. Вчера отказахме регистрация на 2 партии, една е под въпрос. Възможно е да има и други под въпрос, тъй като проверката на списъците от ГРАО не е завършила. Колко точно ще бъдат участниците – ще знаем, след като тя завърши и Комисията евентуално разгледа отново някои от случаите и след като завърши срокът на обжалване на решенията на ЦИК във ВАС, коментира Томов. По думите му, има партия, на която не достигат няколко гласа в подписката за регистрация. Тя е получила възможност да представи допълнителен списък, който още не е проверен. Според него е възможно да отпадне някоя партия заради недостатъчно хора, които са се подписали в нейна подкрепа.

Българите гласуват на парламентарни избори. Очаквам, че на тези избори броят на гласуващите ще надхвърли 3,5 млн., а реалният брой избиратели не е повече от 5 млн. […] Убеден съм, че ще има повече гласове от чужбина, посочи още Цветозар Томов. /БНР/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.