Home » Избрано

Протестна мрежа разкрива начин за незаконно финансиране на България без цензура

2014.07.31 Няма коментари
Spread the love

evromaiki

Протестна мрежа предоставя на Главния прокурор данни и факти, разкриващи един от конкретните методи, по които незаконно се финансира ПП „България без цензура“.

Николай Бареков не може да дари повече от 10 000 лв. на партията си за една година. За да избегне забраната и да финансира политическата си формация със стотици хиляди, той ги дарява на собственото си НПО – Гражданско сдружение „България без цензура“, което е с идеална цел и няма право на политическа дейност. Създаденото сдружение сформира платформа „Евромайки“, която в последствие става женска организация към партията на Бареков.

По този начин „новият политик“ се опитва да заобиколи буквата на закона – НПО-то е с идеална цел и няма право на политическа дейност и съответно няма право и да финансира политически формации. Това е грубо погазване на правото и при бездействие от страна на институциите този метод може да се превърне в трайна практика, използвана от всички партии.

Новите данни допълват сведенията, които бяха предоставени на Главния прокурор на 20.05.2014 г. (можете да ги откритете тук) и потвържават позицията на Протестна мрежа, че Прокуратурата трябва да поиска разпускане на партията и НПО-то на Николай Бареков.

В сигнала се съдържат и данни от проведени журналистически разследвания за нарушаване на изборното законодателство от ПП „България без цензура“. Сигналът е допълнение към подадения на 25 февруари от името на 13 граждани (активисти на „Протестна мрежа“) сигнал с данни и факти относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

Пълния текст на внесения в четвъртък (31 юли 2014 г.) документ в PDF можете да изтеглите от тук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.