Home » Е-Списание

Доказано: Паметник на Ленин разнася радиация

2014.07.23 Няма коментари
Spread the love

По време на измерване на радиационния фон в руския град Калтан (Кемеровска област) експерти са установили повишен радиационен фон пред паметника на Владимир Илич Ленин – това съобщи независимият телевизионен канал на Новокузнецк (вж. снимка от репотража на телевизията).

.
lenin2014

Източникът на радиация е в мраморната облицовка на пиедестала. В резултат на научните заключения Агенцията за защита на населението и територията на област Кемерово ангажира местната администрация да премахне източника на радиоактивност, който се намира в центъра на града.

Кметът, Игор Голдин, е решил да преместят фигурата на Ленин на нов пиедестал, а старият да се разруши. Но се чуват и предложения да се постави нов по-съвременен паметник, подобен на този, който бе поставен по-рано тази година на един от площадите на Краков – пикаещият Ленин (вж.снимката)

lenin2014–2
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.