Home » Авторски страници, българи зад граница

Нови комуникационни затруднения за българите в Босилеград

2014.06.24 Няма коментари
Spread the love

484318_420266104679917_1914894607_n

След проблемите с цифровизацията и невъзможността да гледат ефирно български телевизии, българите в Западните покрайнини се изправиха и пред проблеми с мобилните телефони. След закупуването на ГЛОБУЛ от норвежката компания ТЕЛЕНОР, абонатите на ГЛОБУЛ в Босилеград масово се оплакват, че сигналът е отслабнал и разговорите им с България прекъсват.

През последните няколко години всички български мобилни оператори имаха солидно покритие в Босилеградско и хората сключиха договори с тях, за да избегнат скъпите роуминг услуги на сръбските оператори.

В България се обучават няколкостотин студенти и ученици от Западните покрайнини, почти всички граждани имат роднини и близки, или делови отношения с България, което значително увеличи броя на абонатите на ГЛОБУЛ, който допреди само един месец имаше най-добро покритие в крайграничните български градове в Сърбия.

Служителите в офисите на ГЛОБУЛ в Кюстендил не могат да дадат обяснение защо сигналът на оператора значително е отслабнал в Босилеград.

 

Иван Николов,

КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.