Home » Авторски страници

Пореден случай на самотна майка, на която помагат хора от социалната мрежа

2014.06.25 3 коментара
Spread the love

Членовете на група във Фейсбук, създадена, за да помогне на самотната майка Тереза Коцева Гривчовска, за чийто случай и нашето издание писа (вж. тук), се опитват да помогнат и на други като нея, намиращи се в трудно положение. За един от тези случаи може да прочете в цитираните по-долу коментари на членове на групата.

Похвално е, че се намират такива хора в България, които се опитват да свършат несвършената работа на социални институции и благотворителни организации. Но никак не е похвално, че ако я нямаше тази човешка съпричастност, някои от най-уязвимите членове на обществото нямаше да имат подкрепа от никъде.

.

 UntitledGeorgi Georgiev:

Днес заедно с наша анонимна приятелка изведохме едно изключително добро момиче от страшната бездна, в която е попаднало! Днес ние с вас, мили мои, спасихме живота на трима души – 23 годишната М., нейното момиченце на 4 години и нероденото още дете. Независимо, че щяхме да катастрофираме и въпреки ужасната буря, която ни връхлетя, тя вече има нов дом благодарение на една невероятна българка, пожелала да остане анонимна.

Чест и хвала на тебе, приятелко! Тези няколко часа, прекарани заедно с теб в екстремни условия, ми дадоха толкова вяра! Българската жена е силна, благородна и състрадателна! Тя е любвеобилна, честна и добра! Много още качества притежава и на мен ми е приятно да съм с този отбор.Този отбор, който не знае загуби към момента.

Да, ние не сме се регистрирали, не сме се и конфедерациирали, но ние имаме един девиз: “Бъди, прави, успей!!!” и го следваме неотлъчно. Моля за съдействие от всички наши членове за дрехи за момичето на 23 години, дойде с една грейка само, дрехи за детенцето – момиченце на 4 годинки, както и някоя и друга играчка за това момиченце! Прочетете и поста на Ники, че вие, жените, си разбирате от това. Към насилника, ако случайно прочете това – ВНИМАВАЙ, КУЧИ СИНЕ!! ЩЕ ТЕ РАЗПОРИМ, АКО СЕ ОПИТАШ ДА РАЗБЕРЕШ КЪДЕ Е ТЯ!! И ТОВА НЕ СА САМО ДУМИ…”

.

Untitled1Nikki JD:

“…Маруся е млада майка на 3 годишно момиченце. Сега е бременна с 2-ро дете. Тежка съдба и много тъжно минало, израснала е без майка и по домове. Три верни наши дарителки помогнаха досега за Маруся с пари, събрахме 240 лв. и с тези средства успяхме да покрием нейни разходи. Днес наша много вярна приятелка пое ангажимент и Маруся и детето бяха преместени да живеят на ново и много хубаво място. Засега за нея и детето ще има много добри условия, за да може да си стъпи на краката, да изкара една спокойна бременност и да роди детето далеч от заплахи и лоши спомени.

Момичето идва от малко село и ни се довери, когато й предложихме шанс да промени нещата към добро. Досега е живяла с 35 лв. на месец детски и каквото й даде баща и от пенсията си. Момичето е пристигнало на новото място с малка чанта багаж. Няма дрехи, както и за детето. Молим всеки, който има възможност, да изпрати дрехи малък размер (тя е дребна – 155 см и слабичка), детето е на 3 години. Няма и играчки, за съжаление. Всеки,  който може да помогне и с малко пари, ще бъдем много благодарни, защото в тази кауза пътят ще е дълъг.

Нашата добра приятелка, предложила нов дом на Маруся, желае да остане анонимна и това желание ще бъде уважено… МОЛЯ ВСИЧКИ ДА ИЗПРАЩАТ ПРАТКИТЕ СИ ДО – ОФИС “ГОРНА БАНЯ” НА ЕКОНТ. ПОЛУЧАТЕЛ – ЛИЛИЯ ИВАНОВА НИНОВА, ТЕЛ. +359 896 994 111 БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ! ДАНО УСПЕЕМ И ТУК!”

Ако някой от нашите читатели смята, че би могъл да помогне с нещо на живялата досега с 35 лв. детски и част от пенсията на баща си млада майка Маруся, може да се зачисли в съответната група във Фейсбук  или да се обади на посочения в коментара по-горе телефон.

 .

Еврочикаго

3 коментара »

 • Lilia said:

  Нямам думи с който да благодаря,че сте ни отделили внимание !

  Благодаря на Mariana Christova , която ни показа тази статия.
  Благодаря на човека, който е копирал постовете, благодаря и на човека написал статията.
  Благодаря на Еврочикаго, че ни представи пред сънародниците ни в чужбина.
  МОЛЯ ви, добри хора – представете ни се с имената си.
  Не бъдете скромни, заслужавате цялата ни ЛЮБОВ.
  Поздрави – Лилия Нинова
  София -България 🙂

 • георги said:

  Здравейте сънародници!Благодаря, че отразихте борбата ни с безхаберието,безчовечието,наглостта,пошлостта и липсата на държавност с институциите!Бъди,прави,успей!Това е нашият девиз и ние ще го следваме!
  Подкрепете ни и ние ще успеем да се преборим с БЕЗДЪРЖАВНОСТТА!
  Обичаме ви!Бъдете с нас!А ние ще продължаваме да раздрусваме заспалите чиновници!
  капитан Георгиев

 • Ники said:

  БЛАГОДАРНОСТИ ЗА СТАТИЯТА! Няма да спреМ да помагаме на български деца, жени , родители и семейства! Няма по голямо щастие от това да видиш усмивката на едно дете и сълзи от щастие в очите на човек в нужда! ЗАСЛУЖАВА СИ!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.