Home » Авторски страници, българи зад граница

Писмо до българския посланик в Атина

2014.05.16 Няма коментари
Spread the love

Представители на Временните Обществени съвети на българите в чужбина са изпратили днес писмо до българския посланик в Атина, Р. Гърция, Емилия Кралева*.

В Писмото се казва: “Както знаете, предвид високата изборна активност на нашите сънародници в Атина, за Евроизбори ‘2014 ЦИК разкри 3 изборни секции в Атина. Определянето на конкретните адреси на изборните секции е във Вашите правомощия, въз основа на териториалното разпределение на българската общност (член 13(2) от ИК). В тази връзка, и предвид многобройните запитвания от български граждани от района на Атина, обръщаме се към Вас с молба за разкриването на изборна секция в центъра на града, в помещенията на едно от трите български училища. След разговор с училищното настоятелство на училище “Паисий Хилендарски”, няма материални пречки за ползване на безплатно предоставена от тях зала.”

Следва целият текст.

 —————————————————

.

До

Нейно превъзходителство

ЕМИЛИЯ КРАЛЕВА

Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Гърция

16.05.2014 г., Атина

.

Уважаема г-жо Посланик,

Както знаете, предвид високата изборна активност на нашите сънародници в Атина, за Евроизбори ‘2014 ЦИК разкри 3 изборни секции в Атина. Определянето на конкретните адреси на изборните секции е във Вашите правомощия, въз основа на териториалното разпределение на българската общност (член 13(2) от ИК).

В тази връзка, и предвид многобройните запитвания от български граждани от района на Атина, обръщаме се към Вас с молба за разкриването на изборна секция в центъра на града, в помещенията на едно от трите български училища. След разговор с училищното настоятелство на училище “Паисий Хилендарски”, няма материални пречки за ползване на безплатно предоставена от тях зала. (Следва телефон за справка и името на директорката на училището – бел.ред.)

Предвид изключително кратките срокове до предстоящите избори за Европейски парламент и отчитайки необходимостта от създаване на успешна организация за провеждане на изборите, се обръщаме към Вас за своевременно определяне на адрес на Избирателна секция в центъра на Атина.

С уважение,

Любомир Гаврилов
Валерия Кертикова

Временни обществени съвети на българите в чужбина
Globalbulgaria.org

————————————————————————

* Бел.ред.:  Емилия Кралева е една от тези повече от 30 български дипломатически представители, за които проверка на нашето издание показа, че не са подали заявление за гласуване в евроизборите /линк/.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.