Home » Авторски страници

Филм за творческата среща с Ивайло Диманов в училище “Джoн Атанасов”

2014.05.22 Един коментар
Spread the love

Това е една малка част от срещата с барда Ивайло Диманов. Ивайло Диманов е превеждан на английски, френски, италиански, руски и други езици. Носител е на множество национални и международни литературни отличия. Журналист на годината за 2008 г. Пял е с Ал Бано и Ромина Пауър, както и със самия Окуджава. Изнесъл е над две хиляди концерта със свои авторски песни в България, Гърция, Русия, Сърбия, Чехия, Румъния, Италия. Някои го наричат българския Боб Дилън, вероятно заради бунтарските му песни и несправедливата съдба на първата му книга “Площад Гарибалди”, превърнала се според някои в най-­известната стихосбирка на прехода.

Има издаден диск със собствени песни, автор е на осем книги с поезия, разкази и театрална критика. Гостуването му в града ни бе с подкрепата и под патронажа на Генералното консулство на Р. България в Чикаго. Филмът е направен от Дарина Проданова. Очаквайте скоро и пълния запис от срещата!

.

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.