Home » Авторски страници

Поздравление от Маргарита Попова по случай 24 май

2014.05.23 Няма коментари
Spread the love

Президентската администрация разпространи днес до медиите поздравление от вицепрезидента на Р. България Маргарита Попова по случай Деня на българската просвета и култура и на славянска писменост.  Публикуваме по-долу текста на това поздравление. (В оригинал то може да се види тук – Pozdravlenie viceprezident)

 

ххСкъпи приятели,

Поздравявам всички с празника на българската просвета и духовност 24 май, Ден на Светите братя и покровители на Европа Кирил и Методий!

Създаването на глаголицата е тяхното апостолско дело, с което слагат край на триезичната догма на Средновековието и приобщават славянския свят към Светото писание. Кирилската азбука, на която пишем не само ние и до днес, със своето значение за християнската и културната интеграция е част от световното културно наследство.

Затова 24 май ни е скъп ден. Събираме се с радост, казваме си с хубави думи кои сме и от каква силна земя идваме, какви учители сме имали, кои са любимите ни книги и песни. Този ден ни дава усещането за общност и самочувствие.

На най-обичания български празник желая на всеки от вас слънчево настроение, споделяне на хубави спомени, благодарност към любимите учители, добра дума и съкровено пожелание за България!

 

Маргарита Попова,

Вицепрезидент на Република България

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.