Home » Авторски страници, Е-Списание

Чикаго ще се срещне с творчеството на Ивайло Диманов

2014.04.16 Няма коментари
Spread the love
CDoblojka

Обложката на диска с авторски песни на Диманов

В началото на месец май ценителите на литературата и поезията, музиката и културата, както и цялата активна българска общност в Чикаго, ще имат възможност да чуят и се запознаят с Ивайло Диманов.

Известният български журналист, писател и бард, автор на 8 книги с поезия, разкази, театрална критика, ще гостува от 6 до 13 май в града ни, по случай предстоящите чествания на големите майски български празници.

За Ивайло Диманов майсторът на словото Александър Геров пише в дневника си още в началото на 80-те години: “Много талантлив поет!”. Диманов е превеждан на английски, френски, италиански, сръбски и руски езици. Носител е на множество национални и международни литературни отличия, журналист на годината за 2008 г. Пял е и с Ал Бано и Ромина Пауър, както и със самия Окуджава. Имал е над две хиляди концерта със свои авторски песни в България, Гърция, Русия, Сърбия, Чехия, Румъния, Италия. Някои го наричат българският Боб Дилън, вероятно заради бунтарските му песни и несправедливата съдба на първата му книга “Площад Гарибалди”, превърнала се, по мнението на мнозина, в най­-известната стихосбирка на прехода.

Ивайло Диманов е роден в София. По образование е филолог, по душа – филантроп, и все още вярва, че Доброто може да надживее и смъртта. Неотдавна излезе най-­новата негова книга – сборникът с поезия “Всички клоуни отиват в Рая”. Записали се предварително за срещите с автора (а такива засега са уговорени в двете православни църкви и в училище “Джон Атанасов”), ще могат да закупят книгата с автограф.

Подробности за посещението на Ивайло Диманов очаквайте в българската преса в Чикаго и на сайта Eurochicago.com, по чиято покана творецът гостува в Града на ветровете. Той ще пристигне от Канада, където също ще има изяви във вече традиционния Bulgarian Arts Festival на 26 април в Торонто, в Papermill Gallery.

Стихове от Ивайло Диманов може да се видят тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.