Home » Авторски страници

Водещи актьори и преподаватели на МОНТФИЗ Арт Фест ‘2014

2014.04.17 Няма коментари
Spread the love

Водещи актьори, режисьори, преподаватели и писатели на МОНТФИЗ Арт Фест ‘2014 – Созопол

Практически тренинги по актьорско майсторство с Алексис Флойд (САЩ), Крис Донъли (Великобритания), проф. д-р Атанас Атанасов, Койна Русева, Леонид Йовчев и др.

Кандидат-студентски консултации за НАТФИЗ с проф. Маргарита Младенова, проф. Здравко Митков, доц. д-р Александър Илиев и проф. д.и.н. Камелия Николова.

Уъркшоп по творческо писане и мислене с писателя Георги Господинов, джаз танци с Алексис Флойд (САЩ), танцова импровизация с Ана Митева, комуникационни и презентационни умения с д-р Десислава Стойчева, работилница за ритъм и действие с композитора Асен Аврамов и др.

m

От 27-ми юли до 3-ти август 2014 г. в Созопол за пета поредна година ще се проведе Фестивалът на изкуствата МОНТФИЗ Арт Фест. За трета година Община Созопол подкрепя и е съорганизатор на Фестивала, чиято мисия е утвърждаване и развитие на практиките за периодичен професионален тренинг, както на любители и кандидат-студенти, така и на студенти и професионалисти в сферата на изкуството.

За осем дни участниците във Фестивала ще участват в практически тренинги по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, ритмика, танци, творческо писане и др., ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози от страната и чужбина, и подходящи както за любители, студенти и професионалисти, така и за онези, които тепърва решават да направят първата си крачка в заниманията с изкуство. Сред преподавателите тази година са: проф. Маргарита Младенова, проф. Здравко Митков, проф. д-р Атанас Атанасов, доц. д-р Александър Илиев, Койна Русева, Леонид Йовчев, Асен Аврамов, писателят Георги Господинов и много други.

ф

За пръв път в рамките на Фестивала има специална линия уъркшопи, ориентирани към развиване на мениджърски умения. Театрален мениджмънт и Комуникационни и презентационни умения са новите курсове, включени в програмата, а преподаватели са проф. д.и.н. Камелия Николова – театровед, театрален изследовател и театрален критик, ръководител на катедра “Театрознание” и професор по История на европейския театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, театрален изследовател в Института за изследване на изкуствата към БАН и гост-лектор в НХА, НБУ и други университети, автор на много книги, изследователски проекти и текстове за театър у нас и в чужбина, редактор в няколко специализирани издания за театър, наука и култура, водещ на рубрика “Сцена” в “Литературен вестник” и д-р Десислава Стойчева – актриса с многобройни участия като презентатор в национални и международни форуми, глобален мениджър “Оценка и финанси” на програма за развитие на умения за работа на Британски съвет с дългогодишен опит като ръководител на международни проекти и екипи, преподавател по Арт мениджмънт в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Професионалния си опит в тези области д-р Десислава Стойчева прилага в обученията по „Комуникационни и презентационни умения“.

За втори път в МОНТФИЗ Арт Фест се включват и чуждестранни преподаватели.

Крис Донъли

Крис Донъли

Крис Донъли е основател и член на The Actors’ Workshop в Бристол и един от любимите преподаватели там. Учил е в театрално училище Bristol Old Vic и има успешна кариера като актьор. Изиграл е много роли, сред които Макбет, Яго в „Отело“, Помпей в „Мяра за мяра“, участва в „Дванайсета нощ“ и в „Сън в лятна нощ“ на Шекспир, както и в много съвременни пиеси. Крис има множество участия в телевизионни продукции и радио пиеси, записани в BBC Radio. Номиниран е за най-добър актьор за награда OFFIE. В момента той е директор на театралното училище, което е завършил. Той е един от най-дълго управлявалите и обичани преподаватели, вдъхновение за всички ученици и изключително забавен човек. В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест ‘2014 в Созопол Крис Донъли ще проведе шестдневен актьорски тренинг, подходящ както за любители на театралното изкуство, така и за студенти и професионални актьори.

Алексис Флойд

Алексис Флойд

Актриса, певица, танцьорка и преподавател в Carnegie Mellon University, Питсбърг, САЩ, Алексис Флойд е специализирала музикален театър и модерна биомеханика. Като актриса има участие в множество театрални спектакли, телевизионни и филмови продукции. В областта на танците се занимава с балет, джаз танци, хип-хоп, африкански танци и др. стилове. В рамките на МОНТФИЗ Арт Фест ‘2014 Алексис Флойд ще проведе шестдневен уъркшоп актьорски тренинг и шестдневен уъркшоп по джаз танци.

Всеки ден по време на Фестивала се провеждат кандидат-студентски консултации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през есента на 2014 г.

Всяка вечер се играят представления на любителски театрални състави и школи, които се състезават в конкурсна програма в няколко категории и биват оценявани от жури, съставено от преподавателите от НАТФИЗ и част от ръководителите на уъркшопи.

Заявки за участие могат да бъдат направени на страницата на Фестивала в интернет на адрес: www.artfest.montfiz.com

Актуална информация се публикува и на: https://www.facebook.com/events/1454721004762708/

.

Силвия Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.