Home » Авторски страници, Е-Списание

„Българско събитие на годината в САЩ“ и във Фейсбук

2014.04.28 3 коментари
Spread the love

Традиционният конкурс “Българско събитие на годината в САЩ”има свои странички в социалната мрежа Facebook

Конкурсът e организиран от Eurochicago.com, със съдействието на посолството ни във Вашингтон и консулствата ни в САЩ, както и с медийното партньорство на БТА и почти всички големи български медии.

Посетете линковете и харесайте страничките ни във Фейсбук – в първата ще съобщавате за събитията, а във втората ще се гласува в края на годината.

Bulgarian Events in US
.
Гласувайте и изберете „Българско събитие на годината в САЩ“

.
Идеята за конкурса: Чрез широко отразяване на събитията и успехите с българско участие в САЩ, те да добият популярност и да привлекат в по-значима степен вниманието на нашата общност в Америка и по света.

Девизът: „Да отбележим всички добро, което се случва в Америка, с българско участие!“

Наградите: Ще са за тези, които са готови да разкажат за успехите на другите и да гласуват за тях. Участието е електронно и може да се включите от всяка точка на Земята.

Присъединяването ви към конкурса може да стане по няколко от долуизброените начини:

1) Като участник в първия етап на конкурса – до края на всяка текуща година с Ваша помощ ще направим  най-пълен списък на събитията в САЩ с българско участие. Изпращайте ги на редакционния ни имейл или още по-добре на посочения Фейсбук адрес:
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-Events-in-US/1447733912137122

В началото на всяка нова година чрез жребий ще определим кои от участниците ще получат награди, заради своите разкази и съобщения за събитията в САЩ.

2) Като участник във втория етап на конкурса, в който етап чрез гласуване ще изберете най-значителното “Българското събите на годината в САЩ” (жребият се тегли сред всички гласували и наградата обикновено е лаптоп);

3) Като спонсор на конкурса – ако Ви харесва идеята, може да ни пишете и да се присъедините към списъка на нашите спонсори;

4) Като медиен партньор –  това може да стане след като ни изпратите линк към публикация за идеята ни във Вашето издание. Медийните партньори участват и в определянето на 10-те най-значителни събития и едва след това тези събития се подлагат на гласуване).

През годините досега най-много читателски гласове са събрали следните събития:

2009 – Избирането на родената в София Лаура Чуканов (Laura Chukanov – Miss Utah 2009), за трета подгласничка на финала на най-престижния конкурс за красота „Мис САЩ“, спечелвайки симпатиите на зрителите, които я избраха на първо място в гласуването по интернет.

2010 – Дипломирането на първи випуск осмокласници от училище “Джон Атанасов“ („John Atanassov“) в Чикаго. За първи път в САЩ ученици преминаха целия осемгодишен български курс на обучение.

2011 – Изпратените от читателите имейли определиха като най-значително българско събитие Първи форум на българските училища в САЩ и подкрепящите ги организации (The Forum of Bulgarian schools in the US). А в анкетата на сайта Eurochicago.com най-много бяха гласовете за Концертите на Теодосий Спасов и неговия Theodosii Spassov North America Tour ’2011. При това 59 души от тях гласуваха в последните няколко часа преди приключване на анкетата. Това бе причината Еврочикаго и Посолството ни в САЩ да издадат две грамоти – едната за събитие на годината, а другата за зрителския вот.

2012 – Най-голям медиен отзвук получи първият по рода си конкурс “Мис Българка в САЩ (Miss BULGARIA in USA)“ проведен през месец май в Чикаго.

2013 – Напълно единодушно за събитие на годината бе определено преименуването на кръстовището пред българското посолство във Вашингтон на името на Димитър Пешев (“Dimitar Peshev Plaza”)

2014 За събитие в САЩ за 2014-та бе обявен Фолклорният фестивал „Верея“ в Чикаго – вижте видео от събитието. На второ място остана първото издание на книгата „Chicago – българският град“

2015 –  Юбилейният 50-ти пролетен фестивал за музика и танци „Балкански игре“ бе обявен за най-значителното и в случая дори историческо събитие. Негови организатори са българката Галя и китаецът Джон.
https://www.eurochicago.com/2016/02/tchikago-3-mart/

2016 – Очакваме предложенията Ви на редакционния ни имейл или на страничката ни във Фейсбук!

BG Event of the Year in the US

BG Event of the Year in the US / Български събития в САЩ

3 Comments »

  • георги said:

    ппредлагам издаването на уникалната книга-Чикаго градът на Българите- да влезе в класацията

  • mirka said:

    Граждански брак в Консулството в Чикаго – лъжата настрана

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.