Home » Избрано

Visa и Mastercard разблокираха картите на руски банки

2014.03.24 Няма коментари
Spread the love

f1e7e2b1b4a4831507470f6c7b77e3afМеждународните платежни системи Visa и Mastercard разблокираха картите на руската СМП Банк, а Mastercard – и на Инвесткапиталбанк, съобщиха за ИТАР-ТАСС от кредитните организации.

Решението за СМП Банк е взето от платежната система Mastercard през изминалата нощ, а от Visa – сутринта /сутринта вчера – бел.ред./.

Банка СМП смята, че по този начин платежните системи са признали грешката в действията си, предприети след въвеждането на санкции от страна на САЩ по отношение на основните акционери на компанията. След блокирането притежателите на карти на тази банка нямаха възможност да извършват плащания за стоки и услуги, както и да теглят пари в чужбина.

„Ние се радваме, че двете най-големи международни платежни системи чуха нашите аргументи и измениха решението си за блокирането, което не съответства на правните норми. Сигурен съм, че нашите клиенти са се отнесли с разбиране към създалата се ситуация”, заяви президентът на СМП банк Дмитрий Калантирски.

Припомняме, че в петък заради въведените от САЩ санкции международните платежни системи Visa и Mastercard блокираха обслужването си за четири руски банки: „Русия”, Собинбанк, Инвесткапиталбанк и СМП Банк. /КРОСС/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.