Home » Избрано

Чикаго като Града на светлината на Северна Америка

2014.02.06 Няма коментари
Spread the love

Чикаго да се превърне в Града на светлината на Северна Америка и така до 2020 г. да успее да привлича 55 млн. туристи годишно. Този мащабен план обяви управата на града, цитирана от Chicago Suntimes.

Графики, предоставени от град покажи концепциите на проекта за осветление по протежение на реката и "това, което може да бъде възможно от Международния конкурс". Снимка: Suntimes.com

Графика, представяща концепцията на проект за осветление по протежение на реката. Снимка: Suntimes.com

Целта на кметството е да направи забележителностите на града още по-атрактивни за посетителите му, като ги освети, но не с обикновено осветление, а чрез различни ефекти и дори триизмерни светлинни спектакли.

Чикаго в светлините на нощта. Снимка: Grist.org

Чикаго в светлините на нощта. Снимка: Grist.org

За целта ще бъде обявен международен конкурс, в който са поканени да се включат екипи от художници, архитекти и инженери, които да представят своите планове как по-най-подходящ начин да бъдат представени и осветени сградите, парковете, пътищата и откритите пространства в града. Проектът ще обхване не само центъра на града, но и околностите му.

 Хиляди се тълпят пред емблематичната скулптура Cloud Gate в Милениум парк в Чикаго. Снимка: Associated Press

Емблематичната скулптура Cloud Gate в Милениум парк в Чикаго, която е обект на интерес за хиляди туристи. Снимка: Associated Press

“Целта ни е да превърнем нощите в Чикаго в истинско приключение. Това ще ни направи Града на светлините на Северна Америка. Хора ще идват от далече и ще се наслаждават на направеното от нас”, коментира кметът на Чикаго Рам Еманюел.

Източник:  в. “Дневник”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.