Home » Авторски страници

ДС “Телевизионери” с ново студио и нови идеи

2014.02.10 Няма коментари
Spread the love

Какво се случва в новото студио на „ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“-те

IMG_6945

Както вече обявихме, от Новата 2014 година Детско студио „Телевизионери“ разполага с ново самостоятелно студио на адрес: 4830 N. Cumberland Ave, Norridge – непосредствено до познатото на всички българи в Чикаго заведение “Вкусен свят”. Всяка събота, между 10 и 12 часа, малките репортери, оператори и сценаристи се събираме в своя пъстър вдъхновяващ дом, включваме осветлението, камерите, компютрите и започваме да творим, да реализираме идеите, които постепенно се множат и разнообразяват.

IMG_6947

Всичко това днес е факт, благодарение на помощта и съдействието на нашите спонсори – „S&T Transportation and logistics transport“, на родители и приятели, които повярваха в голямата ни мечта да направим нещо различно, успешно и хубаво за децата, независимо в коя част на света живеят. И да продължим да работим спокойни, заредени и вдъхновени върху идеите си от нашето ново, самостоятелно, вече оборудвано и красиво аранжирано от ръцете на художничката Жени Петров студио!

И ето, че дойде моментът, когато посрещнахме в новото си студио, през първия, изпълнен с много емоции творчески ден, своите първи гости – Diana Berndt и Frank LoCo. Научавайки за Детско студио „Телевизионери“, те проявяват интерес и разглеждат нашите репортажи. Това провокира желанието им да се срещнат с нас лично и на място да се запознаят с дейността ни. И двамата са вече пенсионирани, дългогодишни преподаватели в американски училища. При своето гостуване, те останаха силно впечатлени както от студиото ни, така и от професионализма, с който работим.

IMG_6963

Разбира се, нашият непоправим бърборко Иван не пропусна да ги запознае с част от историята на България (нямаше време да им разкаже цялата история на любимата родина). Дори не даде думата на Рамона, която също имаше какво да разкаже на гостите в студиото. Затова пък, при раздялата си с тях, се договорихме отново да ни гостуват. Тогава няма да пропуснем да вземем инетрвю и да им дадем възможност сами да се представят и да изразят впечатлението си. Разделихме се с не особена охота. Оказа се, че и те самите имаха много въпроси, чиито отговори пораждаха още въпроси. Но не разполагахме с нужното време – имахме още работа, която трябваше да завършим.

IMG_6969

Както обикновено, времето ни мина неусетно и бързо. В края на “работния” ден, както винаги, откакто сме в нашето ново студио, припряно забързахме към любимото ни вече заведение “Вкусен Свят”. За нас, „Телевизионери“-те, познатото правило „няма безплатен обяд“, не важи! Благодарение на нашия приятел бате Данчо, всяка събота приключваме напрегнатата си работа с много настроение и вкусни неща, на които винаги даваме висока оценка!

IMG_6974

Искаме отново да благодарим на всички, които с подкрепата и помощта си направиха реалност сбъдването на мечтата ни – да имаме свое студио, в което да творим! Студио, достъпно за всички български деца в Чикаго, желаещи да научат повече за загадъчния свят на телевизионерите!

Ако и вие искате да станете част от екипа на Детско Студио “Телевизионери”, заповядайте! В момента обособяваме нов екип, в който все още има места за деца на възраст 8 – 12 години . А за по-малките, ако има достатъчно желаещи, ще сформираме допълнителен екип.

В Teennews екипа също има вакантни места, което означава че дори и да сте в тинейджърска възраст, сте добре дошли при нас. За повече информация, тел. 773-983-7409 – Мария Илиева.

Детско студио „Телевизионери“, Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.