Home » Избрано, политика

Обама ограничава правомощията на Агенцията за национална сигурност

2014.01.18 Няма коментари

Президентът на САЩ Барак Обама реши да ограничи правомощията на Агенцията за национална сигурност (National Security Agency), като реформира дейностите по събирането на данни, но няма да прекрати програмата за следене, предаде AFP.

.

img_233137Обама заяви, че американските разузнавателни служби вече няма да шпионират, освен при извънредни обстоятелства, разговорите и кореспонденцията на лидери на страни, които поддържат приятелски отношения със САЩ.

„Бях много ясен пред агенциите за разузнаване – ако националната ни сигурност не е в опасност, няма да шпионираме комуникацията на лидерите на нашите съюзници и приятели”, заяви Обама по време на реч, посветена на реформите в дейността на американското разузнаване.

Американският президент Барак Обама смята да внесе промени в методите на следене и заоните, според които чужденците в САЩ ще се ползват с привилегии по отношение на защита на личната им информация от следене и записване.

Според промените, които ще бъдат въведени в методите и начините на следене ограничение върху следенето ще се налагат и когато става въпрос за лидери от приятелски държави.

Източник:  Аctualno.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.