Home » Авторски страници, политика

Кретениада

2014.01.18 Няма коментари

Карикатура: Иван Кутузов

Карикатура: Иван Кутузов

Можеш ли да обясниш на глупака, че е глупак? Не, няма как да стане. Ако той е в състояние да възприеме какво му казваш, нямаше да е глупак. Няма абсолютно никакъв смисъл да се потиш да доказваш тезите си. Да излагаш идеите си, да водиш спор с дебил. Кретенът си е кретен, каквото и да направиш, няма да го промениш.

Ти си потресен. Срещнал си класически олигофрен: „Държавната собственост означавало държавна?!?!, а не народна собственост. Така било в България, а също и във всяка страна по света!?!?”. Подземните богатства, а и всички други държавни собствености, били на държавата, а не на народа на тая държава. И затова Държавата можела да си прави, каквото си иска. Концесии, приватизации, заменки…, на каквито си иска условия. Както и когато пожелае.

Направо ми спря дъхът. Първо си помислих, че това е мнение на платен защитник на системата. Някой, на когото са дали 5 лв., за да защитава 24-годишния геноцид в България. Грабежите, извършени от всички правителства, от шайката от олигарси, корумпирани магистрати и проститутките, набедени за политици. Казах си: А бе, тия Станишевци, Бойковци, Догановци, Костовци, Барековци… съвсем са го закъсали. Откъде го намериха тоя идиот да ги защитава? Нима на бандитите чавка им изпи ума!? Толкова ли не можаха да намерят някой, поне 3-ти клас да е завършил. Докато се чудех, осъзнах, че няма как изпедепцани разбойници, като Златев, Божков, Гергов, Прокопиев… да са прибегнали до такъв закрилник. И тук ме осени! Имаме си работа с неистов дебил. Необикновен, ултра, мега, хипер кретеноид. Медицината е безсилна.

Страшно ми дожаля за всички хора, които му се бяха вързали и усилено спореха с него. Опитваха с всевъзможни аргументи да му покажат, че бялото е бяло. Не, безполезно.

Не помогна дори и член (2) от Конституцията: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция”. Безпомощен падна и член (3): „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет”. Всичко е напразно.

Перфектният роб е този, който не осъзнава, че е роб. Този, който си мисли, че от него нищо не зависи. Има там някакви богове. Те ни управляват. Как са се оказали там божествата и какви ги вършат с нашите данъци, с нашите пари? Кой ги контролира? Заплатите, бонусите и всевъзможните екстри на управляващите нали ние ги плащаме? Всички данъкоплатци, обединени от думичката народ. Подобни разсъждения никога и за нищо на света не биха се завъртели между ушите на роба. Нещо повече. Срещне ли ги, дебилоидът е готов да убива. Да мачка. Да унищожава. Как така е покълнала свобода? Какви са тия простотии, като справедливост, законност и правосъдие? Сами да носим отговорност за съдбите си, за живота на децата си – откъде накъде? Възмездие за шайката, откраднала България? И дума да не става – те са Държавата!?!?

Засърбяха ли ви ръцете?

 .

Ивайло Зартов,

10 януари 2014 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.