Home » българи зад граница, Е-Списание, политика

Кристиян Вигенин се срещна с българи в Обединеното кралство

2014.01.17 Няма коментари
Spread the love
Българското посолство в Лондон

Българското посолство в Лондон

В последния ден от посещението си в британската столица, българският външен министър Кристиян Вигенин се е срещнал със служители от различни служби на българското посолство в Лондон, в Българския културен институт, Българското училище и църквата към посолството, съобщи прес-службата на МВнР. По време на разговорите са бяха засегнати основни аспекти от дейността на българските дипломатически и административно-технически служители, свързани с намирането по-ефективни мерки за по-високо качество на консулските услуги.

Министърът е отделил специално внимание на ролята на културната дипломация за по-доброто представяне на цивилизационния принос и съвременните културно-политически достижения на България. Необходимостта от съхранение на българската национална идентичност сред младото поколение българи, както и за засилване на интереса към изучаването на български език и литература, българска история и география, са били поставени в центъра на разговорите относно дейността на българските училища в Обединеното кралство.

Кристиян Вигенин е провел няколкочасова среща с български граждани, работещи и живеещи във Великобритания. В разговорите с тях, при засилен интерес са били обсъдени различни проблеми на българите, живеещи в тази страна, и са били набелязани възможни мерки за решаването им.

Визитата на министър Вигенин във Великобритания е била отразена с интервюта за водещи електронни и печатни медии като Би Би Си, Скай Нюз, Ай Ти Ви, Ченъл 4, CNN Европа, Радио Би Би Си 4, списание „Икономист“ и вестник “Гардиън”, съобщава още българското Външно министерство.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.